Начало Специализирано Интересно YT - Живей без окови!
YT - Живей без окови!
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 11 Януари 2018 09:49    Печат

Това е историята на YT Industries - един от най-бързо развиващите се велопроизводители в последните години - и тя е добър пример за всеки, който иска да последва мечтите си, вместо да кара само по утъпканите от обществото пътеки.

Днес YT Industries e марка, популярна в цял свят, спонсор на някои от най-големите имена в спорта, с продажби за милиони в десетки държави. Преди десет години обаче, когато Маркус Флосман създава първата серия Dirt Jump велосипеди, той изобщо не си е поставял подобни цели.

Идеята за достъпен DJ твърдак го осенява на самите скокове, когато от младежите там разбира, че те просто не могат да си позволят марков велосипед от германски производител. Затова и името на компанията, която той създава, е Young Talent Industries.

Едва след успеха на тази първа серия Маркус разбира, че идеята му има далеч по-голям потенциал от очакваното и решава да обърне гръб на подредения живот и предначертаното кариерно израстване, за да последва страстта си и да доразвие марката.

По-късно, за да създаде и велосипеди с двойно окачване, Маркус привлича Щефан Виларед. Ражда се първият DH байк на компанията (спомням си, че аз лично едва тогава за първи път срещнах марката някъде из чуждестранните медии). Постепенно името YT започва да става разпознаваемо и извън Германия, а моделът с директни продажби през интернет, който компанията използва, се оказва все по-удобен и търсен от потребителите. Появяват се модели като Tues 2.0 (за спускане) и Wicked (ендуро), а компанията привлича като спонсориран спортист един от най-популярните фрийрайдъри - испанеца Андреу Лакондеги.

По-новата история на марката вече е добре позната на много от читателите ни - моделите Capra, Tues и Jeffsy са сред най-често обсъжданите варианти за покупка, водач на DH отбора YT Mob е петкратният носител на Световната купа Аарън Гуин, а както признава самият Флосман, разрастващият се екип на компанията е толкова зает с бъдещите проекти и текущата работа, че не им остава време да хвърлят поглед назад и да мислят какво са постигнали за тези десетина години.

Във всички случаи обаче Маркус и колегите му се стремят да запазят онзи първоначален дух, онези ценности, които са го подтикнали да създаде YT. Компанията преследва успехите в състезанията и подкрепя някои от най-добрите карачи в света, но търси и младите таланти, които да израснат заедно с нея; старае се да прави велосипеди, които са сред най-добрите на пазара, но не забравя, че те трябва да са и достъпни за потребителите. YT продължава да пропагандира доброто каране, силните емоции и свободния дух, затова и този документален филм е кръстен по този начин.

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 11 Януари 2018 10:58 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори