Начало Специализирано Сервизиране Веломеханик с велоклуб Бициклет: Еп.3 - Настрой си... скоростите. Заден дерайльор.
Веломеханик с велоклуб Бициклет: Еп.3 - Настрой си... скоростите. Заден дерайльор.
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 20 Октомври 2015 17:29    Печат

За мен лично този епизод бе отличен пример за това, че всеки механик може да има повече или по-малко различен подход към определен ремонт или манипулация, извършвани по велосипеда. За настройката на задния дерайльор в МТБ-БГ има статия от доста години и ако я прочетете и сравните с показаното в следващия видеоклип, може да ви де стори, че нещата са съвсем различни... А всъщност не са! Основните принципи, основните настройки и начинът, по който са устроени компонентите, са еднакви - в крайна сметка еднакъв е и резултатът. Боби Бояджиев обаче си е изградил свой подход, който за мен бе много интересен и от който със сигурност научих едно-две нови неща - може би дори не изцяло нови, но погледнати по друг начин. Затова, дори да знаете наизуст едни или други стъпки за реглаж на задния дерайльор, никога не пречи да видите как го прави и някой друг механик:

Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar boyan1984
0
 
 
Хубаво е клипчето, но статията в МТБ ми беше по-полезна и с нейна помощ успях да се справя с настройката. Е, донякъде и клипа ми помогна.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:07 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори