Начало Други Спортни новини Unior/Devinci Factory Racing приветства първия си канадски състезател (видео+снимки)
Unior/Devinci Factory Racing приветства първия си канадски състезател (видео+снимки)
Написано от Unior/Devinci, Любомир Ботушаров    Събота, 23 Февруари 2019 19:58    Печат


Един бърз канадец се присъединява към Дакота Нортън и Юре Жабиек в тазгодишните серии за Световната купа.


Unior/Devinci Factory Racing Team с гордост приветства Кърк МакДауал (Kirk McDowall) за сезон 2019. Кърк ще си прави компания с американеца Дакота Нортън и словенеца Юре Жабиек в едно международно трио, за което тепърва ще има новини от трасетата. Отборът ще кара с новия DH байк Devinci Wilson 29 във всички кръгове на Световната купа през настоящия сезон, който започва на 27 април в Марибор.


Произхождайки от Ванкувър, Кърк присъства на канадската DH сцена от почти десетилетие, като досега караше с велосипед Devinci чрез спонсорство от Dunbar Cycles. Бидейки национален шампион на страната си през 2016 и 2017 г., той е човек, на когото може да се заложи за победа по всяко трасе.

Израснал в състезанията BC Cups в Британска Колумбия, свикнал да кара на някои от най-грубите, стръмни и технични трасета на континента, при това често и в кални условия, Кърк притежава умения, които са валидни на всеки терен. Това се потвърждава и от добрите ми класирания в събитията Crankworx през 2018 г. - трети в Ле Же, Франция, четвърти в Инсбрук, Австрия и топ 10 в Уислър (както в Canadian Open DH, така и в Garbanzo DH).

“Да съм част от отбора на Devinci за Световната купа е мечта за мен още откакто се качих на техните велосипеди през 2015 г. Сигурен съм, че тяхната подкрепа ще ми помогне да гоня резултатите, които съм постигал на родна земя, и в състезанията от Световната купа. Хората от поддържащия екип на Unior/Devinci са страхотни, а при отличната екипировка от всички спонсори на тима, нямам търпение да дойде първото състезание!", сподели Кърк МакДауал.

Можете да следвате Кърк в Instagram (@kirkmcdowall), както и целия отбор (@uniordevinci) в гоненето на най-добрите времена.

Видео: Scott Secco
Снимки: Margus Riga


Реклама
Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 24 Февруари 2019 08:13 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори