Начало Други Спортни новини Алек Бонев - обзор за сезон 2018
Алек Бонев - обзор за сезон 2018
Написано от Бисер Бонев    Петък, 26 Октомври 2018 07:39    Печат

Алек Бонев е един от най-бързите и талантливи младежи на българската сцена в момента, но през 2018 г. всъщност не го виждахме твърде често по родните трасета, защото Алек се състезава за сръбския клуб “Orlovac” Crna trava и това му дава възможност да участва в някои от най-престижните и оспорвани състезания на Балканите, което без съмнение е доста мотивиращо и полезно за един млад спортист. Благодарение на баща му, който е плътно до него в това начинание, ви представяме един кратък обзор за изминалия сезон с няколко бързи акцента и хубави снимки към тях.С участието си на турнира “Salcano – Kyocera Cup” и девети (последен) кръг от „Cup Srbija”, Алек сложи край на състезателен сезон 2018 г. В състезанието взеха участие представители на Швейцария, Австрия, Словакия, Англия, Франция, Чехия, Унгария, Беларус и Сърбия. Това беше и последното състезание на Алек в категория юноши (до 18 г.) и едва вторият му бронзов медал през сезона.

А сезонът беше повече от добър! Алек участва на турнири в пет държави, като тази, за разлика от предходната година, не допусна сериозни травми.


За клуба си “Orlovac” Crna trava (Srbija) спечели 9 златни, 8 сребърни и два бронзови медала.

Остана на четвърто място единствено на “Crna trava trophy” MEG , един от най-силните стартове през годината клас C2 на UCI, носещ точки и за юноши за класиране на олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Много по-успешни бяха “Suva extreme chalenge” и “Balkan extreme marathon”, където успя да спечели в категория юноши, а стана и победител в генералното класиране във всички възрастови категории. И двата турнира са изключително силови, с много ниска средна скорост и денивелация далеч над стандартното.


Близо до такъв успех беше и на “Kopaonika – kopa na tri strane”. Финишира пръв при юношите, но остана втори в генералното класиране при мъжете. Това подейства успокояващо. Показа, че първата (силовата фаза) от тригодишния тренировъчен план е постигнала необходимото.


Трудно беше при по-скоростните състезания със стандартна денивелация като “Petrovaradin Fortres”, маратона “Sfendami”, както и ултра бързото “Prima evadare”.

Всичко това, заедно с другите състезания от купа „Сърбия“, стартове в България и Македония натрупа доста умора, което наложи отмяна на последния, планиран като контролен за годината, старт в Румъния.

Реклама

От следващата година Алек ще се състезава във възрастова група U23 и мъже „Елит“.

А като юноша, за малко повече от две години, спечели общо 39 медала - 17 златни, 12 сребърни и 10 бронзови. Три пъти остана четвърти.

След кратка почивка ще започне следващата фаза от подготовката си. За нея е предвидено малко повече време, тъй като за следващата година има вече потвърдено участие в 11 старта на международната федерация (UCI) от клас С2, както и от най-високия С1 клас. Също и участие в няколко от най-комерсиалните състезания в Източна Европа.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 26 Октомври 2018 11:56 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори