Начало Други Спортни новини Благо Ендуро 2018 ще е квалификация за Световните ендуро серии
Благо Ендуро 2018 ще е квалификация за Световните ендуро серии
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 11 Януари 2018 16:59    Печат

За първи път българско състезание е включено в квалификационния календар на Световните ендуро серии и това е любимото на всички Благо Ендуро, което през 2018 г. ще се проведе на 20-21 октомври. В следващите редове можете да прочетете краткото съобщение на благоевградския клуб LFF, както по-дългото прес-изявление от организаторите на EWS.


Велоклуб LFF:

Щастливи сме да обявим, че състезанието по планинско колоездене Благо Ендуро 2018 бе oдобрено за кръг R42 от официалния календар за 2018 г. с  квалификационните състезания за Световните ендуро серии!

Реклама

Официално прес-изявление от организаторите на Световните ендуро серии:

Квалификационният календар за Световните ендуро серии вече обхваща състезания в 25 държави

Световните ендуро серии се доближават още повече до всеки планински колоездач, тъй като списъкът с официални квалификационни събития вече включва 50 състезания в 25 държави и на 4 континента.

Разширеният списък ще доведе духа на EWS на територията на още няколко държави, сред които България, Румъния, Хърватия, Полша, Швейцария, Колумбия и Словакия. Ще има също и състезание в Лесото, с което Световните ендуро серии за пръв път ще се докоснат и до африканския континент.

Петдесетте състезания ще позволят на най-бързите участници в тях да си осигурят вход за избрани от тях кръгове в Световните ендуро серии. Членуващите в Enduro Mountain Bike Association (EMBA) ще могат да трупат точки в тези стартове, като трите им най-добри резултата ще оформят сбора за квалификационната ранглиста през следващия сезон. Повече информация за това как ще се пресмята и оформя ранглистата ще бъде разпространена следващата седмица, заедно с още интересни новини...

Квалификационните събития бяха представени за пръв път през 2016 г. - тогава бяха 40 състезания в общо 18 държави. В резултат на участието си в тях около 300 състезатели получиха директен достъп до кръгове от Световните ендуро серии през 2017 г. 

Крис Бол, управляващият директор на Световните ендуро серии, заяви:

„Квалификационните събития бяха истински успех при въвеждането си и е чудесно да видим още повече от тях за следващия сезон. Желанието за участие в EWS с увеличава всяка година и квалификационните събития са чудесен начин да осигурят на състезателите, особено на любителите сред тях, ясен и честен път към участие в големите състезания.

Бяхме поразени от броя на молбите за домакинство на квалификационни състезания тази година и е чудесно да видим ангажирани толкова много държави - представителите на 43 нации, които участваха през изминалия сезон в EWS, показват глобална дисциплина стана ендурото. Страхотно е, че можем да предложим на толкова много хора шанс да участват в сериите и с нетърпение очакваме да видим новите състезатели, които ще успеят да се класират за EWS през 2019 г.“

Пълният календар с квалификационни събития можете да видите ТУК.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 11 Януари 2018 23:40 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори