Начало Други Спортни новини Представяне на отбора Scott-Sram
Представяне на отбора Scott-Sram
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 22 Март 2017 14:24    Печат


За 2017 г. Scott започва ново партньорство със Sram в рамките на ХС отбор, който без съмнение ще бъде един от най-силните на световната сцена, защото водещите спортисти в него са Нино Шуртер и Джени Рисведс.


Новият отбор SCOTT-SRAM MTB Racing Team е продължение на едно успешна история, която започва през 2002 година, когато Scott възлага на ХС легендата Томас Фришкнехт да сформира отбор от елитни спортисти за участие в Световната купа и други избрани състезания. Първото име на тима е Swisspower, а философията е да бъдат привлчени не само вече утвърдени атлети, но и да бъдат развивани млади таланти от Швейцария - пример за такъв случай е Флориан Фогел, а от 2003 г. и Нино Шуртер, който и досега е лице на отбора. Следващото име на тима е SCOTT-Odlo, но в края на 2016 г. стана ясно, че Scott са в процес на преговори за нов партньор и сега вече е ясно, че това ще бъде не кой да е, а една от най-значимите компании на пазара - Sram.

Успехите на шестимата членове на тима са трудно изброими, затова ще се ограничим само до някои от последните им резултати. Нино Шуртер приключи 2016 г. като олимпийски и световен шампион по ХСО, а Джени Рисведс, която е единствената жена в тима, спечели златен медал на Олимпийските игри и е световен шампион при жените до 23 години. Михаел ван дер Хайден е световен шампион до 23 г. през 2014 г. и шампион на Холандия, а младоците в тима, от които се чаква тепърва да развиват успешна кариера, са Андри Фришкнехт и Матиас Щирнеман. Съставът допълва специалистът в колокрос състезанията Марсел Вилдхабер.

Повече подробности за тима, включително и за велосипедите, с които ще карат, можете да разгледате тук: http://scott-sram.com/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 22 Март 2017 14:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори