Начало Други Спортни новини България ще има национален отбор на Световното първенство по спускане и 4Х за 2016 г.
България ще има национален отбор на Световното първенство по спускане и 4Х за 2016 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 10 Август 2016 18:13    Печат


За пръв път от години, много години, България ще излъчи национален отбор по спускане и 4Х, който ще представи страната на Световното първенство във Вал ди Соле, Италия. Това е поредната добра новина, свързана с планинското колоездене, която идва от Българския колоездачен съюз и която създава все по-устойчиво впечатление, че вятърът на промяната най-сетне е задухал в колоездачната ни федерация.

Световното първенство ще се проведе в 6 до 11 септември, т.е. до заминаването на нашите състезатели остава по-малко от месец. Те ще бъдат общо седем - трима в категория Мъже елит, трима в категория юноши и един състезател по форкрос. Ето кои са българите, които ще носят националното джърси в дисциплината спускане:
МЪЖЕ ЕЛИТ – Държавният шампион за 2016 година Стивиан Гатев, дългогодишният първенец Росен Ковачев и младото попълнение в редиците на категорията – Йоан Нейчев.
ЮНОШИ – Мартин Ненчев, Валентин Тенев и победителят от миналогодишните Български Колоездачни серии Теодор Мавродиев.
Както се вижда, взети се предвид както резултатите от Българските колоездачни серии през 2015 г. (а и през 2016, макар тепърва да предстоят още състезания), така и класирането от Държавния личен и отборен шампионат в Пампорово на 23-24 юли.

На последно място, но не по важност, ще бъде участието на Никола Христов в категория 4Х. Никола заслужи своето място в Националния отбор, спечелвайки безапелационно и двете състезания в дисциплината през 2016 г., включително и Държавния шампионат в Пампорово.

Успешното представяне на отбора е свързано и с удобното пътуване на тима, а то ще бъде осъществено с любезното съдействие на Пампорово АД.

Така че... палци горе за всички състезатели и хора, подпомагащи реализирането на това пътуване, и успех на всички!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 11 Август 2016 08:52 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори