Начало Други Спортни новини Летни новини от БКС - юли 2016 г.
Летни новини от БКС - юли 2016 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 06 Юли 2016 15:42    Печат

Колкото и да ни изглежда неестествено (все още), с встъпването в длъжност на новото ръководство на Българския колоездачен съюз, респективно и на участващите в него или подкрепящи го представители на някои МТБ клубове, новините от колоездачната федерация зачестиха, а процентът на хубавите сред тях засега е доста висок.

Наскоро БКС се сдоби с Facebook страница. Препоръчваме на всеки да я следи, защото по всичко изглежда, че там ще бъде споделяна доста важна информация за планинското колоездене. Адресът е https://www.facebook.com/bcu.mtb/.

Именно оттам научихме и другите две новини, които искаме да споделим:


На 8 юли българският национален отбор по планинско колоездене в дисциплината ХСО заминава за Черна гора,където ще участва в балканското първенство. Както се очаква при подобно участие, българските колоездачи заминават с финансовата подкрепа на Българския колоездачен съюз, а добрите резултати ще бъдат подпомогнати от HIGH5 Sports Nutrition.

Освен това всички ще бъдат облечени в нови екипи (такива има изработени и за останалите дисциплини).

Ето кои са националите, които ще представят България на този балкански спортен форум:

Александър Алексиев/ Несебър
Тодор Ангелов/ Несебър
Лъчезар Ангелов/ Рам байкс
Веско Савков/ Илчов баир
Гавраил Стефанов/ Янтра-Исполин
Валентин Стефанов/ Янтра-Исполин
Анелия Карагьозян/ Илчов баир

Пожелаваме им успех!


Другата новина е, че през 2016 г. най-сетне отново ще се проведе Държавен личен и отборен шампионат, или казано по-простичко, национален шампионат, т.е. серия от състезания в различните дисциплини на планинското колоездене, които ще излъчат шампионите на България във всяка от тях за 2016 г. Честно казано, не си спомням откога не е имало нормално проведен такъв шампионат - мисля че поне 2 години станаха, ако не и повече. Домакини ще са Пампорово (за 4Х и DH) и Чепеларе (за XCO и XCE), а допълнително през септември Купа Мургаш ще изиграе ролята на шампионат в дисциплината маратон (ХСМ).

Подробна информация и форма за записване тепърва ще се появят, но преди това трябва да ясни няколко важни детайла:
1. Състезанията по XCO и XCE ще се проведат в Чепеларе на 22-ри юли (тренировка) и 23-ти юли (финали), по 4Х на 23-ти юли (тренировки и финали) и по DHI съответно на 23-ти юли (тренировка) и 24-ти юли (финали).
2. Участието е безплатно. Състезателите получават купи, медали и титлата Национален шампион.
3. В състезанията могат да участват САМО състезатели, притежаващи валиден лиценз към Българския и Международния Колоездачен Съюз (UCI). ОСТАНАЛИТЕ ще могат да участват след издаване на ИЗВЪНРЕДЕН лиценз. Как можете да се сдобиете с такъв е описано ТУК.
4. Състезанията от даунхил сериите до този момент и резултатите от ДЛОШ 2016 ще бъдат ОПРЕДЕЛЯЩИ за избора на Национален отбор, който да ни представя на Световното първенство по спускане и 4Х във Вал Ди Соле, Италия!

Дотук добре, даже много добре! :)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 06 Юли 2016 16:28 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори