Начало Други Спортни новини Пресконференция на БКС - 10 февруари 2016
Пресконференция на БКС - 10 февруари 2016
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 10 Февруари 2016 12:55    Печат

До 28 февруари новото ръководство поема управлението на федерацията

София, 10 февруари, стадион "Васил Левски". На специална пресконференция ръководството на Българския колоездачен съюз (вече не върви да казвам "ново", защото то е избрано още през март 2014 г., а отскоро е вписано и в съдебния регистър, т.е. промените вече са в действия спрямо всички) запозна представители на медиите и на някои от велоклубовете със случващото се около БКС до момента и с намеренията за бъдещето.


Още в началото на изложението си председателят на БКС Евгений Димитров заяви, че тонът на новия Управителен съвет ще е насочен към толерантност и коректност, без изричане на обиди към бивши или настоящи спортни деятели. Според него едно от най-важните неща в момента е "предаването на властта" да се случи гладко и без да бъдат засегнати клубовете и дейността на съюза. В тази връзка той и г-н Петър Бончев, досегашният председател на БКС, са имали среща и са подписали протокол за стъпките и действията по приемане/предаване на управлението, така че да не бъде прекъсвана текущата дейност на федерацията. До 28 февруари всичко уговорено трябва да е факт и новото ръководство да встъпи пълноценно в длъжност.

Г-н Димитров и колегите му от Управителния съвет са изпратили писмо и до министъра на спорта Красен Кралев, в което са изявили желанието си за среща с него, на която да бъдат обсъдени досегашното и бъдещо сътрудничество между БКС и държавата в лицето на министъра.

Преди да преминем към въпросите от залата, председателят на съюза обеща, че след месец или малко повече ще има още една пресконференция, на която ще могат да бъдат огласени много повече подробности и конкретни стъпки и намерения, базирани на реалната ситуация в БКС, тъй като за момента никой не знае каква точно е тя.

Това беше и един от първите въпроси, зададен от залата - за бюджета, финансовото състояние и т.н., но за момента той остана без ясен отговор.

В първия месец от работата си новият Управителен съвет ще се съсредоточи върху придвижване на лицензирането на състезателите за 2016 г. и върху организационна работа - стана ясно, че трябва да се наеме офис, да бъде обновен и осъвременен сайтът, да бъде осъществен контакт с всички действащи клубове, както и с международните партньори на организацията, държавните институции и други лица, имащи отношение към работата на федерацията.

Евгений Димитров обеща, че оттук нататък всички клубове в България ще бъдат равнопоставени, че няма да бъдат делени на наши и чужди, на поддръжници и опозиция. На въпрос от залата бе отговорено, че спрямо клубовете също ще бъде извършена проверка за това кои от тях реално осъществяват спортна дейност и кои са се превърнали в кухи структури, съществуващи само на хартия. В тази насока ще се действа изцяло според Устава на БКС и ако се наложи, в някакъв момент неактивните клубове може да бъдат заличени като членове, а тези, които реално осъществяват дейност, насърчени.

Сред нещата, които ще бъдат разгледани внимателно, е и обявеният състезателен календар. Възможно е да се наложи в него да бъдат направени промени, особено по отношение на планинското колоездене, с оглед на това, че до момента то се развива встрани от федерацията и от официалния календар. Тук обаче материята също не е толкова проста, даже се чуха още сега доста мнения относно това кои събития и как трябва да бъдат включени в календара. Г-н Тодор Колев, който е заместник-председател на БКС и ще отговаря пряко за много от тези организационни въпроси, изтъкна, че по закон основният ангажимент на БКС е свързан с провеждането на национални шампионати и купи, докато за всички местни състезания по принцип отговарят местните клубове, но няма пречка те да бъдат включени по един или друг начин в календара, като най-важното в случая е да бъде установена добра комуникация между клубовете и федерацията, за да се знае кой, какво и къде прави и как това да се случва със съдействие и подкрепа от БКС.

За всичко това МТБ общността ще разчита на усилията на Данаил Ангелов (Concept Creative/Riders United), който също е сред новите членове на Управителния съвет. Очаква се и други активни хора от МТБ клубовете да бъдат привлечени на една или друга позиция, така че машината полека-лека да заработи в правилната посока.

На думи засега всичко звучи чудесно. Както винаги, не е добре да изпадаме в краен оптимизъм, но пък още по-лошо е да гледаме на всичко с недоверие, така че аз лично се надявам ръководството на БКС да успее да идентифицира правилно проблемите и да се залови решително с тях, пък да видим какви ще са резултатите!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 10 Февруари 2016 17:30 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори