Начало Други Спортни новини Още за БКС - предстоящо събрание, отчет за 2013 г. и стратегия до 2016 г.
Още за БКС - предстоящо събрание, отчет за 2013 г. и стратегия до 2016 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 12 Март 2014 12:30    Печат

Има ли някой, който не е разбрал, че Българският колоездачен съюз свиква извънредно общо отчетно-изборно събрание?

С приближаването му шумът около него се увеличава и това всъщност е добре, надявам се. Защото макар в говоренето да има много спорни моменти, укори, обвинения, обяснения и т.н., тези неща може и да доведат до по-добра и адекватна политика в следващите години. Наречете ме наивник, но пример за това е дори публикуването на информация като Отчет за дейността пред 2013 г., проект за бюджета през 2014 г., Стратегия за развитие до 2016 г. Вие спомняте ли си това да се е случвало преди?

Нека го кажа ясно още в началото, за да няма спекулация по тези въпроси: като медия МТБ-БГ няма да вземе ничия страна в евентуални спорове, нападки и т.н. между страни като БКС, клубове, организатори или просто критици. Даже можем да получим упрек за това, че позицията ни не е достатъчно твърда или достатъчно пристрастна към МТБ средите, но мисля, че ролята на медиите е повече да информират и да дават трибуна за различните мнения, отколкото целенасочено да формират такива мнения в полза на един или друг - на това сме се нагледали достатъчно в политическия живот, ако се отклоня за малко натам. Позволявали сме си критики, макар и в доста лека форма, към БКС и смятам, че те са били меко казано заслужени, но ако някой има право да отправя такива, това са най-вече хората, които реално работят в областта на спорта. Затова и винаги сме давали гласност, когато някой е имал да каже нещо по тези въпроси, като последният пример е от днес - позицията на Concept Creative: http://conceptcreative.org/bg/projects/balgarski-koloezdachen-sayuz-100.

Сега обаче е редно да погледнем и в другата посока, т.е. към Българския колоездачен съюз. Както казах, в последните дни те също са публикували интересни неща в сайта си.

Едното такова нещо е Отчетът за дейността през 2013 г. Към него е добавен и проект за бюджет през 2014 г. Можете да видите тези неща тук: http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=59.

Има и една съвсем прясна новина от 11 март за заличаването на няколко клуба поради неизвършване на дейност: http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=62. Да се надяваме, че освен със заличаване, на предстоящото събрание БКС най-сетне ще се заеме и с приемане на нови клубове - някои от МТБ клубовете са подали документи за членство от години.

Друг важен документ е Стратегията за развитие на БКС до 2016 г. - той хвърля светлина върху основните планове на сегашното ръководство за развитие на федерация и на колоездачния спорт:
http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=61
http://www.bcu.bg/upload/news/files/STRATEGIQ%2001%20.pdf

Дали обаче настоящото ръководство ще се запази след 14 март? Това предстои да разберем. Ето подробностите за насроченото отчетно-изборно събрание, както са обявени от БКС:

Управителният съвет на БКС свиква извънредно общо отчетно - изборно събрание на 14.03.2014г. в София със следния дневен ред:

  1. Приемане на отчет за работата на УС за 2012г;
  2. Приемане на годишен отчет на БКС за 2013г;
  3. Приемане на решение за предсрочно освобождаване от длъжност на Председател на БКС, останалите членове на УС на БКС, на Председателя и останалите членове на Контролния съвет;
  4. Избор на Председател, УС и КС;
  5. Приемане на промени в устава на БКС;
  6. Бюджет 2014;
  7. Приемане на нови клубове за членове на сдружението;
  8. Разни;

Първоначално като място е била посочена зала "Родина" в Националния стадион "Васил Левски", но през февруари е била направена промяна, за която научихме днес след публикуването на тази статия. Ето го съобщението за промяната:

Във връзка с насроченото Общо отчетно изборно събрание на Сдружение „Български колоездачен съюз“ за 14.03.2014г. в София, Национален стадион „Васил Левски”, зала ”Родина”, Ви уведомяваме, че мястото на провеждане на събранието се променя на хотел „Родина“, зала „Марица“ от 12.00 часа при същия дневен ред. Промяната се налага по организационни причини.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 12 Март 2014 18:45 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори