Начало Други Спортни новини UCI отложи налагането на правилото за забранените състезания
UCI отложи налагането на правилото за забранените състезания
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 14 Април 2013 12:18    Печат

Ако случайно не знаете за какво става дума в заглавието, ето едно бързо напомняне с материал от началото на седмицата: http://mtb-bg.com/index.php/other/sportnews/2166-sportnews-130408-uci .

Недоволството, изразено от много състезатели и организатори, изглежда е имало ефект, защото в четвъртък Международния колоездачен съюз разпространи изявление, в което се казва:

"UCI се вслуша в отзивите от многобройните ангажирани групи и от тези, които се чувстват засегнати от строгото и моментално налагане на правило 1.2.019 и свързаните с него санкции. Затова UCI реши да отложи строгото прилагане на правило 1.2.019 през 2013 г. с очакването, че всички ангажирани лица и групи (националните федерации, организаторите на състезания, отборите и състезателите) ще използват това време, за да обсъдят и приемат всички необходими мерки за пълно налагане на правилото през 2014 г."

Дотук добре! Това изявление показва, че UCI все пак не иска да тръгне срещу една голяма част от хората, занимаващи се под една или друга форма със състезателна дейност в планинското колоездене. Същевременно краят на изявлението недвусмислено сочи, че след няколко месеца, когато наближи сезон 2014, може отново да се изправим пред същата ситуация. Много от критиците на правилото искат то не просто да бъде отложено, а да бъде изцяло променено или преразгледано, което пък UCI очевидно не смята да прави на този етап. Така че тепърва предстои да видим как ще се развият събитията, но ако не друго, отсрочката поне дава повече време за дебати и търсене на работещо решение, включително и за евентуална промяна в твърдата наглед позиция на Международния колоездачен съюз.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 14 Април 2013 13:03 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори