Начало Други Спортни новини Спортни новини #45
Спортни новини #45
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 19 Декември 2012 15:53    Печат

Вести за отборите и състезатели през 2013 г.

Сам Пилгрим (Великобритания), един от най-успешните фрийрайд/слоупстайл състезатели в света, удължи договора си с NS Bikes за следващите два сезона. По този начин той не само ще продължи да носи добри класирания за марката (10 подиума в някои от най-големите състезания на FMB World Tour през 2012 г.), но и да помага в създаването на нови продукти.

GT Factory Racing добави още двама състезатели за 2013 г. Общото между тях е, че са млади и талантливи, с отлични класирания през 2012 г. Тейлър Върнън е на 16 г., от Великобритания, и ще прави компания на Джий, Марк и Рейчъл в спускането. През изминалия сезон младежът има над 10 подиума в категория юноши – както в повечето кръгове от британските серии по спускане, така и в две състезания от iXS Downhill Cup. Мартин Мейс (Белгия) е още по-млад – едва на 15 години. Прз 2012 г. обаче той респектира любителите на дисциплината ендуро със страхотни резултати в няколко подобни състезания. При това, тъй като в тях често няма юношеска категория, тези класирания са постигнати в директно съперничество с възрастните. Мартин ще се състезава и тренира заедно с Дан Атертън за участие в Enduro World Series и други подобни надпревари през 2013 г.

Trek World Racing също се готви за сериозно участие в ендуро състезанията през 2013 г. Тяхното най-силно оръжие в това отношение ще бъде новозеландецът Джъстин Лиов. Той и досега беше част от отбора, но бе решил да сложи край на DH кариерата си през 2012 г. Набиращият популярност нов формат обаче му дава идеална възможност да продължи да се състезава на ново и интересно поприще, оставайки част от тима.

Cannondale привлече Антон Купър в ХС отбора си. Младият новозеландец, за когото писахме поне два пъти миналата година, продължи и през 2012 г. да се изявява като един от най-песпективните и талантливи състезатели – той стана шампион в страната си, световен шампион и победител в крайното класиране за СК – все в категория юноши. Малко са спортистите, които могат да се похвалят с подобна устойчивост на резултатите.

Досегашният отбор Rabobank-Giant Off-Road  вече ще се казва Giant Pro Cross Country Team, след като банката се оттегли като главен спонсор. Въпреки това тимът няма намерение да отслабва, тъкмо напротив – за 2013 г. в него бяха привлечени Мая Влозчовска (Полша) – световен шампион за 2010 г., и Йоланда Неф (Швейцария), която е световен шампион при жените в категория до 23 г. В отбора остават и повечето от досегашните ХС състезатели, включително Паулин Феран Прево (Франция) и Фабиан Гигер (Швейцария).

Младият новозеландски спускач Джордж Браниган, който постигна завидни резултати през 2012 г., подписа договор със спортната агенция 23 Degrees на Мартин Уайтли, която оттук нататък ще подпомага и направлява спортната му кариера. През изминалия сезон Браниган караше за отбора на Devinci и завърши втори в последния кръг от СК,  десети в крайното класиране за СК и девети в общата ранг-листа на UCI. Както може би знаете, 23 Degrees не е отбор, а спортна агенция, т.е. тепърва ще стане ясно в кой тим ще намери място новозеландецът и кои ще са спонсорите му.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 13 Април 2019 01:15 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори