Начало Други Спортни новини 2012 RockyRoads UCI Mountain Bike World Cup presented by Shimano: най-добри домакини
2012 RockyRoads UCI Mountain Bike World Cup presented by Shimano: най-добри домакини
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 16 Декември 2012 10:27    Печат

Иначе казано, зад това дълго заглавие се крият резултатите от ежегодната анкета сред отбори, журналисти, спортисти, спонсори и организатори, която отличава най-добрите домакини на кръгове от СК през изминалия сезон.


Снимка: UCI

За втора поредна година Нове место на Морава в Чехия стана победител сред домакините на дисциплината ХСО. Чехите заслужиха признанието с интересно трасе, отлична организация и атрактивна старт-финална зона в рамките на обновен стадион за биатлон, която позволяваше на публика и телевизионни екипи да наблюдават голяма част от действието. На второ и трето място останаха Ла Брес (Франция) и Питърмарицбург (ЮАР).

В новата дисциплина крос-кънтри елиминиации (ХСЕ) Нове место и Ла Брес размениха местата си, т.е. французите спечелиха най-много симпатии. Главна заслуга за това имаше трасето, изградено в рамките на самия град (на снимката горе), което привлече хиляди посетители. На трето място остана белгийският град Хуфализе.

Що се отнася до спускането, там шотландският домакин Форт Уилям отново се завърна начело в анкетата, след като миналата година отстъпи първото място на Ла Брес. Форт Уилям през изминалото десетилетие се превърна в задължителна спирка, привличаща хиляди верни фенове, независимо от времето и условията. Тази година той прие състезателите за 11-ти път (включително едно Световно първенство), а в анкетата печели първото място за трети път. Освен с традиционно добрата си организация и ентусиазирана публика, през 2012 г. Форт Уилям посрещна СК и с нова секция по трасето, както и с най-голямата видеостена в подобно състезание, позволяваща на гостите да следят отблизо оспорваната надпревара. Второто място в тази дисциплина заслужиха „дебютантите“ от Хафел, Норвегия, а на трето бе класиран италианският курорт Вал ди Соле.

http://www.uci.ch


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 16 Декември 2012 10:49 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори