Начало Други Кратки новини Кратки новини #15
Кратки новини #15
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 09 Декември 2005 14:43    Печат

Джошуа Бендър, добре известен с умопомрачителните си скокове от скали, падна лошо и си счупи един прешлен от гръбнака, както и още няколко други кости. За щастие състоянието му е стабилно и Бендър ще може отново да се движи, но преди това трябва да премине дълъг процес на възстановяване. Неприятната случка е станала в щата Юта при скок от скала с височина около 10 м. Бендър се е отделил от колелото си малко преди приземяването. Да му пожелаем бързо възстановяване!

Нейтън Рени постави неофициален рекорд по скок на дължина с велосипед на 3 ноември 2005г. Опитът на безстрашния австралиец бе организиран с помощта на Red Bull, като за целта бяха проектирани и построени рампи за отскок и приземяване. След това Рени бе засилен с помощта на мотоциклет, постигайки скорост 96 км/ч, благодарение на което успя да прелети 121 фута (36 метра!) – с шест фута повече от официалния рекорд, поставен от Колин Уинкълман през 2000 г. Причината от Гинес да не признаят постижението на Рени за официално е, че той падна при приземяването, при което извади рамото си и натроши шлема си. Въпреки това австралиецът е доволен от скока си и планира нови подобни опити в бъдеще!

Томас Фришнехт спечели едно от най-тежките състезания за издръжливост в света - La Ruta de los Conquistadores в Коста Рика. Надпреварата включва повече от 320 км (200 мили) в рамките на три дни, с много тежък и разнообразен терен. Трасето преминава през девет различни микроклимата и се изкачва до почти 3000м надморска височина, минавайки по пътя на армията на конкистадорите, водени от Хуан де Кабалон. Фриши е първият победител в състезанието (а то се провежда за 13 път!), който не е от Коста Рика.

През 2005г. Red Bull проведе няколко интересни състезания, сред които и Road Rage. Спирам се на него, защото форматът му наистина е доста нестандартен. Става дума за надпревара, която можем да наречем „спускане по асфалт”. За трасе бе избран стръмен път в Калифорния със стотици завои и наклон 15%. Участието в Road Rage бе възможно само с покана, както е и в други прояви на Red Bull. На старта застанаха звезди както от планинското, така и от шосейното и пистовото колоездене и дори BMX състезатели, бивши или настоящи, като всеки бе избрал различно „оръжие” - от стандартни шосейни велосипеди до различни маунтин байкове, модифицирани с шосейни колела и гуми. Повечето участници бяха навлекли пълна DH екипировка, но имаше и такива, които караха само с каска. Интересният експеримент завърши с победа на Майлс Рокуел (един от най-известните спускачи на САЩ от близкото минало), следван от Дейвид МакКук, и двамата с шосейни велосипеди.

Marzocchi се готвят да пуснат на пазара задни амортисьори с пневматична пружина. За момента се знае, че ще има поне два варианта – един за по-дългоходови байкове, който ще е с резервоар от типа piggyback и един по-лек и компактен модел за ХС велосипеди. И в двата случая шоковете ще разполагат с платформа за педалиране, която ще е с три настройки.

Коментари във форума


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 26 Декември 2009 17:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори