Начало Други Кратки новини Подранилият сняг нанесе поражения на някои витошки пътеки
Подранилият сняг нанесе поражения на някои витошки пътеки
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 11 Октомври 2017 17:45    Печат

Рязкото застудяване през изминалия уикенд (7-8 октомври), което през нощта превърна обилният дъжд в снеговалеж по планините, изглежда ще повлече след себе си повече проблеми, отколкото очакваме.

Може би сте разбрали, че в неделя състезателите в последния кръг по спускане осъмнаха без лифт - причината бяха тъкмо клони и дървета, които паднаха върху лифта вследствие на тежкия сняг, изсипал се върху все още напълно разлистените им корони.

Сега наш приятел ни показа снимки от пътеката, започваща от хотела до Копитото и завършваща в Бояна, която е маркирана като колоездачно трасе и е една от най-често караните на Витоша. По думите му клони и дървета са нападали почти по цялата ѝ дължина, като на всеки 50-100 м човек трябва да спира и да се катери през тях или в най-добрия случай да ги заобикаля някак си. На практика в момента карането по нея е невъзможно и не е много ясно кой и кога ще може да я възстанови. Същото е положението и с други туристически пътеки във Витоша.


Тези лоши новини вероятно ще създадат значителни затруднения и за организаторите на Велорали „DRAG Черни връх“, тъй като маршрутът на състезанието в последните години минаваше точно по тази пътека, а и по другите наоколо едва ли е по-добре.

Казано накратко, ако сте планирали каране на Витоша през задаващия се топъл уикенд, имайте едно наум и се придържайте към по-ниските пътеки, или още по-добре, разходете се до някоя от другите планини край София и по-скоро по южните им склонове.

Ако знаете и за други пътеки, които са станали непроходими или трудно проходими, може да споделите в тази тема: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=190588.

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 11 Октомври 2017 18:45 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори