Начало Други Кратки новини Нов рекорд за скоростно спускане със сериен байк
Нов рекорд за скоростно спускане със сериен байк
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 09 Февруари 2017 18:35    Печат


Снимка: Red Bull

Маркус Щьокл постигна нов рекорд за максимална скорост, развита със сериен (стандартен) планински велосипед - 167.6 км/ч. За постижението си той използва Mondraker Summum Carbon Pro Team, което е напълно закономерно, като се има предвид, че Щокъл е и шеф на отбора MS-Racing Mondraker.

Австриецът за пореден път застава на ръба на склон с 45 градуса наклон и не за първи път подобрява рекорд за скорост. Предишното постижение (165 км/ч) отново бе негово, при спускане по вулкана Серо Негро в Никарагуа. Негов е и рекордът за максимална скорост на сняг - 210 км/ч.

За сегашните опити Щьокл и екипът му избират пустинята Атакама. Общият брой на спусканията по внимателно подбраната отсечка с дължина 1200 м е осем. За да се повиши безопасността, рекордьорът облича специален аеродинамичен костюм, снабден и с въздушни възглавници, подобни на тези, използвани от скиорите. За щастие не се налага те да бъдат активирани.

Още снимки и подробности можете да видите в сайта на Red Bull: http://www.redbull.com/en/bike/stories/1331843662749/max-stockl-worlds-fastest-mtb-bike-v-max-project.

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 10 Февруари 2017 06:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори