Начало Други Кратки новини Rossignol придоби Felt Bicycles
Rossignol придоби Felt Bicycles
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 05 Февруари 2017 13:06    Печат


На 3 февруари 2017 г. производителят на спортни стоки Rossignol Group подписа договор за придобиване на базираната в САЩ велосипедна компания Felt. Очаква се сделката да бъде завършена окончателно до два месеца, след като премине през проверки на антитръстовите органи.

Rossignol едва ли има нужда от представяне, особено за любителите а зимните спортове, където марката е една от най-известните и масови в световен мащаб. Felt също е популярно име в колоезденето, макар да не е най-голямата в бранша. Известни са обаче с някои оригинални собствени разработки и като цяло с висококачествени велосипеди. Макар че началото на компанията е поставено в Калифорния, в последните години немското ѝ подразделение, което отговаря и за целия европейски пазар, е може би най-силно развитата ѝ структура.

Реклама

Трябва ли това да ви интересува? Като оставим настрана чисто "клюкарския" аспект, подобна сделка може да е първа крачка към сериозното навлизане на Rossignol на пазара за велосипеди, а това вече е нещо, което може да се усети и в България, доколкото компанията е добре представена тук. В прес-изявлението се намеква, че догодина Rossignol планира да разработи линия за велосипеди със собствената си марка, като вероятно ще използва по най-добрия начин ноу-хауто от Felt, а отделно от това сигурно ще предлага продуктите ѝ и в своята добре развита търговска мрежа.

Впрочем Felt не е първата покупка на Rossignol в рамките на велосипедната индустрия. Миналата година френската компания придоби производителя на педали Time.

http://www.feltbicycles.com/

http://www.rossignol.com/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 05 Февруари 2017 17:55 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори