Начало Други Кратки новини Производителите на окачване преминават към метричната система
Производителите на окачване преминават към метричната система
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 03 Април 2016 05:49    Печат

Признавам си, това е една от по-странните новини, които съм писал. За хората, живеещи в Европа, едва ли има нещо по-нормално от това някой да използва метричната система при посочване на дължина например, но е факт, че до момента пропорциите и размерите на задните амортисьори бяха базирани върху т.нар. имперски единици, каквато е инчът. Да, човек лесно можеше да си ги обърне в милиметри или сантиметри, даже и производителите посочваха такива стойности в скоби, но все пак оригиналният размер се посочваше в инчове и се предпоставяше от това. Например, един от най-популярните размери за заден амортисьор при DH велосипеди е 9.5x3 инча, което е 241х76 мм.

На 31 март шест от основните производители на окачване - Cane Creek, DVO, Manitou, Rock Shox, SR Suntour и X-Fusion обявиха, че от 2017 година ще предлагат задните си амортисьори в размери по метричната система и че това ще доведе до съществени улеснения при оразмеряването и съвместимостта на шоковете и рамките, както и при самото проектиране и конструиране на рамките. Последното сякаш насочва към мисълта, че не става дума просто за посочване на размерите в милиметри, а по-скоро за изцяло нови размери, базирани изначално върху метричната система, може би използващи предимно кръгли числа.

Засега това са само спекулации - подробностите всеки производител ще съобщи отделно при бъдещи представяния на продуктите си. Копираме оригиналното прес-изявление, пък всеки да си прави каквито изводи иска от него:Add this to your website

Коментари

avatar georgy
+1
 
 
значи, аз напълно подкрепям тая стъпка, сега ако реша да си взема нова рамка, не само ще сменя гунимете /че с тоя допотопен 26" накъде/, както и главините- нали е модерно да са boost, ами и шока щото с новите размери на рамките тоя ще е неизползваем. Даже викам да изчакат 1-2 години да си купим шокове и да сменят и стандартите за вилки, какъв е тоя стержен 1 1/8, да го закръглям на 30мм така ще трябва и вилки да сменяме. После е ред на DTSWISS, MAVIC и компания да сменят броя дупки по шините, ей така за наше улеснение и сигурност. Само тия шимано не ги разбирам, пуснаха 11скоростна касета и я направиха съвместима 9/10 скоростни главини, сигурно аз испускам нещо.
avatar target410
0
 
 
Страхотна идея според мен. Ще видим дали фокс ще са отново аут-сайдери на идеята :D
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 03 Април 2016 06:20 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори