Начало Други Кратки новини Fox придобива Race Face и Easton
Fox придобива Race Face и Easton
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 06 Декември 2014 14:26    Печат

Все известни имена са замесени в тази сделка - компании, произвеждащи някои от най-качествените продукти на пазара, така че от тази гледна точка може да се каже, че изброените марки определено си пасват. Иначе заглавието казва всичко и едва ли могат да се "разтягат големи локуми" по този повод, но си струва да напиша по 2-3 неща за всяка от компаниите.


Fox Factory Holding Corporation е компания, известна в почти всички спортове/дейности, използващи окачване - колоездене, мотоциклетизъм, автомобилен офроуд, автомобилни състезания и др. Аз обаче не бях се интересувал каква е структурата на компанията - оказа се, че това е публично дружество, т.е. търгувано на борсата, което някои хора биха изтълкували като предимство, а други като недостатък.

Търсенето на все по-голямо проникване във велоиндустрията и по-големи и стабилни печалби е обяснението за тази стъпка на Fox - казано най-просто, компанията иска да продава повече, да бъде по-значим доставчик и доколкото това не може да стане само с продукти за окачването, е решила да се огледа и за други реномирани марки, които да добави в портфолиото си.

Общото между Race Face и Easton е тяхното ръководство в лицето на Крис Тътън. И двете компании са с дългогодишна история и произвеждат качествени, иновативни продукти, познати в цял свят. Това обаче не спаси Race Face от опасността да бъде затворена заради фалит през 2011 г. - тогава новината дойде изненадващо, но сравнително бързо се намери и спасител на марката и това бе точно Крис Тътън - бивш неин мениджър, който по това време заемаше ключов пост в Easton Cycling. И ето че три години по-късно същият човек осъществява продажбата на двете компании в пакет на Fox за 30.2 милиона долара.

Според изявленията на двете страни всяка от компаниите ще запази ръководството си и обичайната си дейност, но ще бъдат търсени и оптимизации в разходи, мениджмънт, маркетинг и т.н. Ще бъдат направени и инвестиции в новопридобитите дружества, а вероятно можем да очакваме и засилена интеграция между трите марки и техните продукти.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 06 Декември 2014 16:03 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори