Начало Други Кратки новини "Магазинът на Нина" става на 20 години
"Магазинът на Нина" става на 20 години
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 06 Октомври 2014 11:37    Печат

Обичайно тази статия би трябвало да бъде публикувана като търговско съобщение, но в случая става дума за нещо, което за мен има и сантиментална стойност - Нина Начева, известна на почти всеки дългогодишен колоездач просто като Нина, ще празнува на 7 октомври 20 години работа в бранша на велотърговията. Иначе казано, един любим на много хора магазин, човек и търговец (защото тези трите се сливат в едно в образа на Нина) чуква две десетилетия дейност.


Не крия сантиментите си, защото по времето, когато аз започвах да карам планински велосипед, нейното дюкянче при "женския пазар" бе един от много малкото магазини, където човек изобщо можеше да намери нещо за планинското колоездене. В онези далечни и романтични времена тази "бърлога" бе не просто търговски обект, където човек да купи първия си велосипед, но и клуб за запознанства с други колоездачи, и място за научаване на какво ли не - за велосипедите, за карането и за всичко останало.

Имаше по онова време още няколко подобни места, повечето от които с годините изчезнаха, но Нина не изгуби добрия си търговски нюх, не измени на твърдия си характер, не заглуши закачливия си и понякога поставящ на място неориентираните клиенти език, заради което я има и днес, на търговска площ по-голяма от всякога, в лъскав магазин със стотици части и велосипеди, и усмихната зад тезгяха за всеки приятел, който реши да намине покрай нея.

Не знам дали официално това е първият веломагазин в София, но за мен лично е. Тя беше вече отдавна на "женския пазар" и малкото активно каращи тогава неизменно препращаха към нея, когато с брат ми питахме за части или за нещо друго. Сега пък, в твърде редките случаи, когато забързаното ежедневие ме отвежда при нея, тя е тази, която все ме пита как е брат ми, за едно или друго покрай сайта, събитията и цялата вселена, в която се превърна планинското колоездене за толкова години. И не че не знае това, за което пита, но просто обича да си поговорим като стари приятели. И аз обичам!

Затова на 7 октомври след 15:00 ч ще ѝ бъда на гости в магазина на ул. "Княз Борис 1" 145, където ще бъде отпразнуван юбилеят. Сигурен съм, че още много нейни приятели ще бъдат там. Всички са добре дошли! И дано след още 10 години всички да сме живи и здрави, за да се съберем отново по такъв чудесен повод!


Add this to your website

Коментари

avatar m1010x
0
 
 
Честито, Нина! Още дълги години успехи!

Браво, Любо, страхотна статия!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 06 Октомври 2014 12:24 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори