Начало Други Други статии Технически семинар на Shimano 2019 | Част 3 - Понижаващ кол PRO Koryak DSP
Технически семинар на Shimano 2019 | Част 3 - Понижаващ кол PRO Koryak DSP
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 13 Февруари 2019 15:38    Печат

Последният модул от семинара на Shimano за веломеханици, също практически, бе не по-малко интересен от предишните два, защото се отнасяше до понижаващите колове за седалка от серията Koryak на дъщерната марка PRO. Припомням, че наскоро японците представиха няколко нови варианта на този продукт, с което той става още по привлекателен.


Впрочем едно от най-големите предимства на този продукт е цената. Колкото и да е невероятно за реномирана марка като PRO/Shimano, тези регулируеми колове за седалка могат да бъдат закупени от крайния потребител на цени до 500 лв., каквито все още рядко се срещат в този конкурентен и популярен сегмент. Като прибавим към това добре развитата търговска мрежа на Shimano, позволяваща и добра сервизна обезпеченост на продуктите, Koryak DSP има всички шансове да се превърне в добре продаван артикул.


Тук обаче фокусът не е толкова върху търговската информация, колкото върху сервизната. И за този продукт Георги Костопулос (George Kostopoulos) демонстрира разглобяване и сглобяване, като процедурата не е никак трудна и не изисква някакви нестандартни инструменти. Тъй като снимките не могат да я покажат достатъчно добре, ето едно видео, което онагледява всичко перфектно: https://vimeo.com/250534218.

Важно е да знаете, че вътрешните части при различните разновидности на Koryak DSP не са еднакви, респективно не са и взаимозаменяеми.

От друга страна, всички детайли и елементи на кола се продават като резервни части, т.е. той е изцяло сервизируем, включително втулките (плъзгащите лагери) и специалните „ребра“, прикрепени от вътрешната страна на тръбата, които пречат на кола да се усуква. Ако те се износят, може да се появи хлабина и тропане, но тогава можете просто да ги смените.

Коловете Koryak имат 10 години гаранция за външните части и 2 години за вътрешните. Гаранцията важи и по отношение на износващите се части, но само ако са поддържани според предписанията на производителя.

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 13 Февруари 2019 15:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори