Начало Други Други статии 45 доброволци почистиха и маркираха пътеките по рида Алабак
45 доброволци почистиха и маркираха пътеките по рида Алабак
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 25 Октомври 2018 13:12    Печат


Ако името Алабак не ви говори нищо, може би все пак сте чували за великолепните пътеки над Варвара и Велинград. Те са все в рамките на този голям рид и напоследък стават все по-предпочитани за каране, особено през пролетта и есента.

Един район обаче няма как да стане хубав само с каране, трябва и здрава работа. И точно в тази насока имаме хем добра новина, хем отличен пример от изминалия уикенд (20-21 октомври 2018 г.) - 45 доброволци се включиха в (поредната) организирана акция за почистване и маркиране на многобройните туристически (подходящи и за планинско колоездене) пътеки в тази част на Родопите.

Ето и кратък цитат от „официалното“ съобщение, както и няколко снимки, направени от участниците в акцията:


Тазгодишната масова акция по чистене и маркиране премина променливо.. или по-скоро времето беше такова, но за сметка на това бяхме много и свършихме много работа. :) Вече почти всички маршрути по Алабак са с подновена маркировка и почистени. След 3 години действия в района пътеките вече са в чудесно състояние. Благодарим на всички 45 приятели, които се включиха през уикенда! 

Мероприятието се осъществи благодарение на сдружение „Байкария“, инициатива "Алабак" и Spa Hotel Devi Velingrad, които ни подслониха.

Маршрутите в района вече може да разгледате и на уеб сайта ни - https://alabak.info .

РекламаAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 25 Октомври 2018 14:09 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори