Начало Други Други статии Българска колоездачна лига кани всички активни клубове и хора в редиците си
Българска колоездачна лига кани всички активни клубове и хора в редиците си
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Вторник, 02 Януари 2018 15:28    Печат


Почти всеки активно състезаващ се в последните години планински колоездач би трябвало да е чувал за Българските колоездачни серии. Малцина обаче може би знаят, че зад тях всъщност стои една организация, наречена Българска колоездачна лига (БКЛ).

Нейното начало бе поставено през 2015 г. (юридическата регистрация последва през 2016 г.) с желанието да се преодолеят проблемите около състезанията, произтичащи от продължаващите години наред неуредици в Българския колоездачен съюз, който по силата на Закона за спорта и съответния лиценз играе ролята на спортна федерация за колоездачния спорт. Някой веднага би казал, че БКЛ има ролята на „втори синод“, но това далеч не е така. В продължение на три състезателни сезона организацията доказа, че може да развива и поддържа устойчив и предвидим спортен календар в няколко дисциплини на планинското колоездене, при това както без съдействие от БКС, така и в сътрудничество с него. Така че целта на БКЛ не е да бъде „контра“ на някого, а просто да обедини хората, които са реални и дейни организатори на състезания, а и на други колоездачни събития и активности, за да могат взаимно да си помагат и да се координират при изработването на спортен календар, провеждането на мероприятия и изобщо при необходимост от общи действия. В този смисъл, и доколкото уставът на сдружението предвижда по-широк обхват на дейността, една такава организация има потенциал да се превърне в обединяваща структура за повечето колоездачни клубове в страната, а и за физически лица, които желаят да подпомагат дейността и заложените цели.

В тази връзка, преди предстоящото Общо събрание (на 18.01.2018 г.), Българската колоездачна лига отправя покана към всички клубове и физически лица, които биха пожелали да станат членове на сдружението, да се присъединят към него.

Уважаеми приятели и колеги,

Обръщаме се към вас с покана за взаимопомощ и сътрудничество.

Както голяма част от привържениците на планинското колоездене знаят, през последните няколко години календарът със събития се обединява около Българска колоездачна лига (БКЛ), под името “Български колоездачни серии” www.race-series.com

Ние от Българска колоездачна лига имаме за цел да подпомагаме развитието на колоезденето в България във всичките му форми. Започнахме от планинското колоездене, обединени около идеята през 2015 г., защото то е нашата страст и желаем да спомогнем за устойчивото му развитие, независимо от перипетиите, през които преминава.

За изминалите няколко години успяхме с общи усилия да обединим състезателните мероприятия в общ календар. За пръв път от възникването на планинското колоездене, в България има състезателен календар, който е готов от предходната година и до голяма степен съобразен с всички мероприятия в България и с по-мащабните в чужбина.

Дружно доказахме, че общите усилия оказват силно положително влияние върху развитието на спорта като цяло. През този период се организираха и множество детски мероприятия, които спомагат за пробуждане на интереса у подрастващите.

Наша основна цел е да се разрастнем и да обхванем всички видове колоездене чрез приемането на нови членове, развиващи колоездачния спорт. Тези членове може да са физически или юридически лица, които са готови да съдействат за постигането на целите на Българска колоездачна лига.

С настоящата покана се надяваме клубове, развиващи всички видове колоездене, да ни подкрепят и заедно да разширим обхвата и потенцала на БКЛ. Клубовете, имащи желание да станат част от нас, могат да вземат участие в предстоящото Общо събрание на БКЛ, което ще се проведе на 18.01.2018 г. с начален  час 13:30 на адрес: София, ул. „Княз Борис” No.73, зала 73.

За членство в БКЛ е нужо да се попълни молба-декларация и да се заплати годишен членски внос 50 лв. Членският внос може да се внесе до края на 2018 г. Молбата, устава на сдружението, покана за провеждане на ОС и презентация за постигнатото до началото на 2017 г. можете да намерите тук.
Попълнената молба декларация трябва да се изпрати до председателя на Управителния Съвет на БКЛ на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

С уважение,

Председател на УС на БКЛ

Антон Настев

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 04 Януари 2018 15:23 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори