Начало Други Други статии Драгомир Кузов бе избран за член на техническата комисия на UCI
Драгомир Кузов бе избран за член на техническата комисия на UCI
Написано от Веломания    Четвъртък, 16 Ноември 2017 16:38    Печат

Създателят и собственик на Веломания и на марките Drag и Drag Zone бе избран за член на една от комисиите на Международния колоездачен съюз (по-специално техническата, която изработва и контролира правилата за оборудването и екипировката). Това се случва за първи път в историята на българското колоездене. Повече подробности можете да научите от прес-изявлението, което Веломания разпространи по този повод:Признание за българската велоиндустрия от Международния колоездачен съюз (UCI)

Драгомир Кузов, управител и собственик на една от най-разпознаваемите марки за велосипеди в България, DRAG, бе избран за член на техническата комисия(Equipment Commission) към Международния колоездачен съюз (UCI).

Новината бе изпратена от президента на UCI г-н Давид Лапартиен (David Lappartient) на 9 ноември 2017 г. Това е събитие за страната ни, тъй като за първи път в 117-годишната история на организацията има българин в нейните редици.

Международният колоездачен съюз (UCI) базиран в Игъл, Швейцария, издава лицензи на участниците в състезания и играе ролята на международна спортна федерация за колоезденето. Той налага дисциплинарни правила, като например в областта на допинга, управлява класирането на състезания и системата за ранглисти по точки в различни велосипедни дисциплини, включително шосе, писта, планинско колоездене и BMX, както за мъже, така и за жени, любители и професионалисти. Съюзът също така ръководи световните първенства и купи.

Драгомир Кузов е бивш шосеен състезател, майстор на спорта, създател на велосипедната марка „DRAG” през 1998 година в град София. Tой е подпомага много български и чуждестранни таланти в техния път към професионалното колоездене. Като част от техническата комисията (Equipment Commission) г-н Кузов ще има глас и ще отговаря за велосипедите и екипировката, която ще се използва във всички състезания,  организирани по правилника на UCI, в това число Световни първенства и Олимпийски игри. Г-н Кузов коментира: „Това е огромно признание за България и  за мен е голяма чест да бъда в екипа на UCI.  Отговорността е голяма и през следващите четири години ще се постарая да оправдая доверието, което ми е гласувано. UCI вече има ефективна политика относно техническите изисквания към велосипедите и екипировката, които се използват в състезания, но има и какво да се подобри. Ще вложа всичките си знания и усилия да подпомагам развитието на световния колоездачен спорт и борбата с технологичните измами. Винаги  се стремим да развиваме продукти на световно ниво, и смятам, че това е заслужено признание за многото години труд на екипа на DRAG!”

Реклама

За DRAG

DRAG е една от водещите български марки на пазара от 1998 г. DRAG държи голям пазарен дял на среден и висок клас велосипеди в България. DRAG има множество постижения на световно ниво и специално място на европейската колоездачна сцена.

От 2015 г. DRAG е официален доставчик на велосипеди на Европейския Колоездачен Съюз (UEC). Чрез Европейската програма за развитие стотици шосейни, пистови, планински и BMX велосипеди с марката DRAG са доставени в национални федерации на над 20 европейски страни с цел развитието на талантливи младежи.

DRAG е генерален спонсор на престижната Купа на Франция (Coupe de France-DRAG bicycles) по шосейно колоездене, която има над 40 състезания годишно в четири дивизии. С велосипеди DRAG се състезават три чуждестранни отбора по шосейно колоездене: Tusnad DRAG Cycling Club (Румъния), Martigues SC DRAG Bicycles (Франция) и Club cycliste Le Boulou (Франция).

От 2018 г. с българските велосипеди DRAG Blue Bird ER ще карат и Klaipėda Cycling Team (Литва) и GSCBlagnac-Velosport 31 (Франция) - шампиони на Франция в първа дивизия за 2017 година.

Марката се гордее с над 50 медала от европейски и световни първенства по шосейно и пистово колоездене. DRAG подкрепя феноменалните състезатели от Украйна от 2006 г., както и състезатели от световна класа от Португалия, Южна Корея, Литва, Русия и Полша. DRAG подкрепя и български състезатели в пистовото, шосейно и планинско колоездене, включително многократните републикански шампиони Радослав Константинов и Мирослав Минчев.

Инвестицията в бъдещето на спорта е една от основните цели на DRAG, затова поддържаме и два собствени отбора: „DRAG Cycling Club“ за деца и юноши на шосе и писта, както и „DRAGZONE Racing” за планинско колоездене.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 16 Ноември 2017 17:04 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори