Начало Други Други статии Илко Илиев подобри рекорда за преминаване на Ком-Емине
Илко Илиев подобри рекорда за преминаване на Ком-Емине
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 27 Юли 2017 12:22    Печат

Илко Илиев от велоклуб Мамут постави нов рекорд по маршрута Ком-Емине, преминавайки го с велосипед за 90 часа, 29 минути и 20 секунди (три дни и осемнайсет часа)!


Илко стартира предизвикателството Balkan Trek на 22 юли в полунощ и завърши на 25 юли - финалните метри можете да видите в този видеоклип:

Още снимки от прехода и информация за начинанието можете да намерите във Facebook страницата: https://facebook.com/Balkan-Trek-1919153691688840/.

Предишното постижение с велосипед бе на Борислав Йорданов, който през 2014 г. премина маршрута за 5 дни и 5 часа (без поддържащ екип, изцяло сам). По-късно Кирил Николов - Дизела постави нов рекорд с тичане - 4 дни и 13 часа (с поддръжка). Сега Илко вдига драстично летвата, сваляйки времето под 4 дни, като отново е имал поддръжка.

Това означава, че Борислав, който в началото на август ще поеме отново по маршрута в рамките на своя Велоносен поход (т.е. този път с поддръжка), като една от целите му ще е да постави нов рекорд, ще има за подобряване не само своето предишно време, но и това на новия рекордьор.

Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar pavle
+1
 
 
Редно е да се отблежи, че Боби е правил прехода през 2014 сам без съпорт, докато минаването на Илко е със съпорт. На различни такива дълги маршрути по света се отбелязват и двата типа рекорди.
avatar admin
0
 
 
Благодаря за забележката, ще го добавя. :)
avatar cholla
0
 
 
Честито на Илко! Това си е сериозно постижение.
Мисля, че за напред медиите отразяващи КЕ постиженията трябва непременно да споменават рекорд с или без подкрепа, както бе отбелязано от Павле. Разликите са огромни всеки се досеща, но едно е сигурно - въпрос на време е да имаме нов рекорд. Само като си припомня, че преди 10 год нямаше нито 1 ГПС трак, изобилие от занемарени участъци и тънещи в забрава пътеки... а сега точно в този момент 4ма са по Пътеката в борба със себе си. Велико!!!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 28 Юли 2017 20:59 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори