Начало Други Други статии Лифтът в Сопот с куки за велосипеди през сезон 2017!
Лифтът в Сопот с куки за велосипеди през сезон 2017!
Написано от Любомир Ботушаров, Милан Димов    Сряда, 12 Април 2017 14:17    Печат


Милан Димов отиде да покара в Сопот на 8-9 април и се върна оттам с добри новини за любителите на спускането и коравите трасета.

За никого не е тайна, че все още няма в България трасе, което да съперничи по трудност, бруталност и дължина на сопотското. Няма да ви го описваме - или сте карали по него и знаете какво е, или просто е неописуемо. По-важното е, че в момента трасето е в доста добро състояние, по него се кара и вероятно ще се кара отново много, защото...

...на част от седалките на лифта вече са монтирани куки за велосипеди. Така че още от идния (великденски) уикенд лифтът може да обслужва повече колоездачи, а пък условията над Сопот са такива, че теренът е особено подходящ за каране пролет и есен, а и почти през цялата година.

Затова и сегашните новини са доста приятни, тъй като показват, че Сопот може би ще се завърне като една редовна и активна дестинация за DH феновете, особено в периода, когато другите байкпаркове не работят. Отделно си струва да споменем и това, че трасето за спускане не е единствената възможност за каране там. Качвайки се до билото на Балкана, надолу има доста голямо разнообразие от технични пътеки и интересни терени за любителите на АМ/ендуро приключенията. Така че ако се чудите къде да карате тази пролет, не забравяйте да включите подбалканския град в сметките си!

Актуална информация за лифта и всичко около него можете да намерите тук:

http://lift-sopot.com/

https://www.facebook.com/LiftSopot/

Реклама

Милан Димов: Няколко думи за трасето на Сопот

Бяхме късметлии - докато пътувахме към Сопот, минахме през всякакви атомосферни условия и буквално виждахме „Четирите годишни времена“ на Вивалди пред очите ни, на на следващия ден ни посрещна слънчево, свежо, достатъчно топло (но без жега) време... Перфектно за каране!

Сопот Шамбала е едно от най-интересните трасета за мен. Хареса ми още при първото, разузнавателно спускане. От техническа гледна точка има яки „пинизи“ - на места наклонът е около 45%, има доста свирепи завойчета, буквално трябва да си нащрек всяка секунда за нещо непредвидено.

Това пролетно каране ни поднесе всякакъв вид условия, концентрирани на едно място, т.е. природата се постара да направи трасето още "по-спайси". В горната част се караше на сняг, който впоследствие се „замеси“ с остри камъчета и премина в калчица и водица, до сухо и прашно за финал... Всъщност, добра тренировка е за всеки, който иска да кара на Megavalanche, условията бяха аналогични откъм разнообразие.

Време е това трасе да се възроди и да набере отново популярност и посещаемост, защото има какво да предложи откъм техника и физическо натоварване на всеки карач. Надявам се скоро да сме свидетели отново на състезание там.


В началото на седмицата публикувахме един снежен видеоклип на Милан от горната част на трасето. Ето го и продължението, заснето с Румен Белезирев:Add this to your website

Коментари

avatar crazycalm__
0
 
 
Ще има ли други цени за лифта?К
ато гледам още е по 10лв качването.
avatar icemanlovers
0
 
 
10 лв за 3 спускания мисля е добра цена , преферинцялна за колоездачи
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 12 Април 2017 16:52 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори