Начало Други Други статии От 9 юли отново ще има безплатни автобуси до Витоша от LIDL
От 9 юли отново ще има безплатни автобуси до Витоша от LIDL
Написано от Lidl    Сряда, 06 Юли 2016 14:53    Печат

Витоша очаква туристи и велосипедисти с безплатните автобуси „Зелена линия Витоша“

Инициативата на Лидл България стартира за шеста година. От автобусите могат да се възползват пешеходци и велосипедисти до маршрутите за преходи на Дендрариума и Златните мостове и байк трасетата от х. Алеко и с. Железница


Безплатните автобусни линии за велосипедисти, реализирани за първи път у нас от Лидл България, стартират за трети пореден сезон. Запалените колоездачи ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница. Стартът им е планиран за 9 юли /събота/. Предвид текущите ремонти в София, трасетата на линиите са с промени, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.

Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди, е с променена начална спирка, но междинните и крайни спирки остават непроменени -  от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко,  а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница. Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08:20 и 10:30 от началните спирки.

В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

Лидл България ще предложи през новия сезон още активности и възможности за прекарване на свободното време във Витоша.  Новини и повече информация за Зелена линия Витоша може да намерите на www.lidl.bg.


За Лидл България

Лидл България е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.

Повече информация за Лидл България може да намерите на:

www.lidl.bg

Facebook.com/lidlbulgaria

Instagram.com/lidlbulgaria


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 06 Юли 2016 15:17 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори