Начало Други Други статии „Колело за смет, за дете велосипед“ зарадва над 200 деца от 6 града
„Колело за смет, за дете велосипед“ зарадва над 200 деца от 6 града
Написано от Организаторите    Четвъртък, 16 Юни 2016 16:46    Печат


Инициативата по дарение и ремонтиране на стари велосипеди приключи


236 дарени и ремонтирани велосипеди раздадоха в продължение на 5 дни инициаторите на благотворителната инициатива „Колело за смет, за дете велосипед“ – 1bike.bg. Детските празници се осъществиха от 1 до 5 юни в Етрополе, Лом, Кнежа, Попово, Кубрат и Нова Загора.

„Безкрайно щастливи сме, че успяхме да надминем първоначалната цел от 200 велосипеда, което ни позволи и да включим в последния момент град Етрополе. Направихме пет, вместо първоначално планираните четири доброволчески уикенда, и се срещнахме с десетки прекрасни хора. Натрупахме красиви истории, които дълго ще ни държат топло. Също така успяхме и да надскочим регионалния елемент и да превърнем кампанията в национална.“, споделят организаторите и доброволците, които се включиха в инициативата.

В „Колело за смет, за дете велосипед“ се включиха и тази година стотици дарители, които подариха старите си велосипеди за тази кауза. Доброволци от цялата страна се събраха в Дряново – сърцето на инициативата и 1bike.bg – където съвместно ремонтираха и подготвяха велосипедите за децата.


Кампанията се осъществи за втора поредна година и с подкрепата на Drag Bicycles, които предоставиха нови части за старите велосипеди и магазините си за приемни пунктове; DHL, които изпълниха логистиката на велосипедите; Imaginarium, които подкрепиха цялата организация и също предоставиха търговската си мрежа за приемане на дарени велосипеди; Институт Сервантес, Дюкян Меломан и МОГА Дряново.

Кампанията приключи, но не и работата. Предстои още 50 велосипеда да бъдат дарени, които търсят своите нови собственици.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 16 Юни 2016 19:56 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори