Начало Други За MTB-BG.com Дребни подобрения в МТБ-БГ през януари и февруари 2014 г.
Дребни подобрения в МТБ-БГ през януари и февруари 2014 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 04 Март 2014 09:40    Печат

Както обикновено, използвахме зимните месеци (не че бяха много зимни) да отметнем някои отдавна отлагани задачи, включително и някои дребни неща, свързани с функционалността на сайта.

Едно от тях е свързано с качването на снимки в Галерията. Някои от вас може би са изпитвали проблеми при опит да качат повече на брой снимки - най-често това е било неуспешно, поне такива сигнали получихме. Оказа се, че "грешката" е лесно отстранима и в момента вече не би трябвало да има проблем да качите максималния брой - 20 снимки наведнъж, стига да спазите ограничението за размер за всяка една от тях (1.5 МВ).

Добавихме и една друга възможност за качване на снимки, която е доста удобна, но в миналото ни създаваше проблеми. Това е качването на цяла галерия чрез zip архив, съдържащ снимките за нея. В потребителския панел на галерията тази опция е наречена "Качване в пакет" и изглежда ето така:


За да е успешно качването обаче, има няколко изисквания към файла и снимките в него:
- отделните снимки трябва да отговарят на ограничението за размер (1.5 МВ)
- целият файл не може да надвишава 32 МВ
- в архива не трябва да има папки - само снимки
- общото заглавие може да съдържа само латински букви и цифри от 0 до 9. Това е малко неприятно, но така е зададено в самия софтуер.

Друга дребна, но дълго отлагана задача, е активизирането на профили на МТБ-БГ в Google+ и Twitter. Иначе казано, вече можете да следите новите материали, които публикуваме, и в тези две социални мрежи, както и във Facebook.

В Google+ можете да ни намерите на адрес: https://plus.google.com/115720184268541032344/

В Twitter можете да ни добавите като: https://twitter.com/mtb_bg

Рапорт даден! :)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 04 Март 2014 11:44 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори