Начало Други За MTB-BG.com Малки промени в началната страница на МТБ-БГ
Малки промени в началната страница на МТБ-БГ
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 17 Март 2013 01:06    Печат

Обновяване - 17 март 2013 г. Заради нарастващия брой материали, които публикуваме, съществува опасност тези от читателите ни, които не посещават сайта веднъж на всеки 2-3 дни, да пропуснат някои важни и интересни статии. Затова потърсихме начин да увеличим броя на публикациите, които се показват на началната страница, така че когато човек влезе в сайта, да може с едно бързо плъзгане надолу да обхване всичко ново поне за последната седмица. Същевременно беше добре да запазим и сегашните размери на страницата, т.е. да не се налага да увеличаваме височината ѝ още повече. В резултат на всичко това и на наличните в софтуера възможности, стигнахме до вариант, при който най-новите публикации ще се показват в две колони и само със заглавието си, без съпътстваща информация като дата, автор и начални редове от статиите. По този начин, без да правим страницата по-дълга, вече можем да сместим на нея поне 20 материала, което смятаме, че е по-важно, отколкото да има подробности за всяка от статиите. Обикновено заглавията са достатъчно информативни, така че всеки би трябвало да може бързо и лесно да се ориентира кое му е най-интересно.

В следващите редове можете да си припомните и оригиналното съдържание на тази статия, която бе написана по повод на други подобни промени, продиктувани от същите съображения. Затова решихме да използваме нея като носител за настоящата оптимизация.

20 септември 2012 г.

От днес панелът, който досега се казваше "Най-новото" и съдържаше една новина, вече ще се казва "Водещи новини" и ще съдържа три материала. Под него ще бъде досегашният панел с връзки към последните публикувани статии, който ще се казва "Най-новото".

Тази промяна е предизвикана от динамиката на публикациите през тази година. Вече не е рядкост в един и същи ден да публикуваме два или дори три материала, особено в най-активните месеци (какъвто е например септември). Разбира се, това е добре - щом има повече информация, няма да я крием! Проблемът обаче е в това, че различните материали са с различна важност - настоящата статия например може да не вълнува почти никого, докато репортаж от някое състезание, статия за нов продукт или маршрут може да е от значение за много повече хора. При досегашната подредба на началната страница обаче всяка от тези новини би стояла известно (приблизително еднакво) време в панела "Най-новото", след което би слязла надолу.

Новият панел "Водещи новини" ще ни позволи да акцентираме върху най-важните материали от последните дни. Така те ще могат да стоят на най-видното място на началната страница по-дълго време, за да ги видят повече хора. Това е особено полезно за галериите, към които можем да създаваме връзки в този голям панел, но не и в този под него, който работи само със статии. При нужда някоя особено важна статия/галерия може да стои в панела "Водещи новини" дори цяла седмица.

За сметка на това в панела "Най-новото" ще излизат всички нови статии в хронологичен ред, най-отгоре ще е последно публикуваната. Някои от тях може изобщо да не попаднат в панела за водещи новини, а директно да отидат в "Най-новото". Имайте го предвид и следете и двата панела! Също така, за по-важните статии ще се получава дори дублиране, т.е. ще излизат и в двата панела.

Както стана ясно, в панела "Водещи новини" засега ще има по три материала. Възможно е броят им да бъде увеличен, но засега едва ли има реална нужда от това. Отделните материали се сменят автоматично, но имате на разположение и два бутона (в долния десен ъгъл на панела), с които можете да ги превъртате ръчно напред или назад.

При хора с по-бавна интернет връзка е възможно новият панел с три "кадъра" да се зарежда по-бавно, но предполагаме, че такива случаи ще са рядкост. Надяваме се, че тази промяна ще ви хареса и ще подобри достъпа до същественото съдържание на МТБ-БГ.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 17 Март 2013 11:11 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори