Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Rotor представи 13-скоростна система!
Медиен преглед: Rotor представи 13-скоростна система!
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 09 Юли 2018 09:41    Печат

По време на Евробайк винаги има интересни новини, но тази година една от „бомбите“ е 13-скоростната система, представена от Rotor.

Задвижването с един венец отпред и касета с 10-52 зъба отзад все още е във фаза прототип, но от компанията твърдят, че са съвсем близо до преминаване към производство и реално предлагане на продуктите.

Всъщност новата скоростна система не е предназначена само за планинско колоездене. Освен споменатата касета с 13 предавки и голям обхват, ще има още три други касети със същия брой венци, но с по-малък обхват (респективно по-малки стъпки между предавките) - 10-36, 10-39 и 10-46. Те ще са предназначени за шосе и колокрос, но не е изключено и някои ХС състезатели да се възползват от касетата 10-46 зъба, защото и в момента на пазара има доста касети за 1х11 с подобен обхват.

Другата добра новина е, че касетата на Rotor е съвместима с 12-скоростни вериги, т.е. в това отношение няма да има нужда от допълнителни стандарти и усложнения. Не така обаче стои въпросът със задната главина - тук вече се налагат отклонения от стандартното тяло на свободното движение, така че компанията е разработила собствена главина с нов дизайн на този елемент.

Подробности за всичко това можете да прочетете тук:

https://www.bikeradar.com/gear/article/rotor-1x13-groupset-details-specs-52573/

https://www.pinkbike.com/news/rotor-13-speed-drivetrain-eurobike-2018.html

https://bikerumor.com/2018/07/08/eb18-rotor-1x13-ratchets-up-drivetrain-wars-with-13-speed-hydraulic-1x-road-gravel-mtb-derailleur/

https://singletrackworld.com/2018/07/are-you-ready-for-1x13-rotor-is-and-its-made-a-humongous-10-52t-cassette-too/

https://www.vitalmtb.com/features/Rotors-1x13-Drivetrain-Eurobike-2018,2421

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 09 Юли 2018 10:10 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори