Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Pinkbike на гости на Sram... в Германия
Медиен преглед: Pinkbike на гости на Sram... в Германия
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 31 Май 2015 15:05    Печат

От представянето на скоростната система с 1х11 предавки ХХ1 насам Sram не пропускат да наблегнат на това, че тези компоненти са проектирани в Германия, но повечето хора вероятно възприемат това просто като стратегия за по-добро впечатление. Все пак компанията е американска, но какво лошо да се възползва от германската инженерна мисъл, която е пословична и известна в цял свят? Колцина от читателите ни обаче знаят, че това се е случило още преди 15 години и че почти всички продукти за задвижване на велосипеда, произведени оттогава насам с логото на американската марка, всъщност са проектирани изцяло в Германия? При това не става дума просто за външни разработчици, наети за един или друг продукт, нито дори за подразделение, създадено от Sram с оглед на европейския пазар, а за нещо по-голямо и съществено, част от самата история на компанията и от дългата история на една друга марка.

Германският производител Sachs не може да не е познат на много от читателите ни. Най-малкото заради някои продукти и системи, произвеждани от него за автомобилната индустрия. Историята на тази компания започва в далечната 1895 г., когато двамата ѝ основатели започват да правят определени компоненти за велосипеди. Те се оказват добри и компанията бързо се разраства, но 100 години след началото ѝ тя вече е фокусирана почти изцяло върху автомобилите, а велосипедното подразделение е съвсем малко и като обем на продукцията, и като значимост за приходите, но пък има зад себе си един век кноу хау и разработки.

Точно това кара Sram през 1997 г. да придобият велосипедния бизнес на Sachs и да използват натрупаното по най-добрия начин. Резултатът е задният дерайльор Sram 9.0SL, който наред с командите Grip Shift отвори за компанията вратите към големия пазар. Всички следващи продукти, които познаваме, от серията Х-3 до серията Х0, както и всички актуални групи и скоростни системи, са проектирани и тествани в германското подразделение в Швайнфюрт, където традициите и опитът, наследени от Sachs, все още битуват и дават своя принос, наред със свежата мисъл на млади инженери, въоръжени с най-съвременните технологии, машини и методи.

За всичко това с много повече подробности можете да прочетете (на англ. език) в Pinkbike:

http://www.pinkbike.com/news/inside-schweinfurt-sram-2015.html


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 01 Юни 2015 00:18 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори