Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Shimano представи група компоненти за електрически велосипеди
Медиен преглед: Shimano представи група компоненти за електрически велосипеди
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 22 Ноември 2013 00:24    Печат

Разбира се, тези продукти са насочени към градските велосипеди, и разбира се, ние по принцип не се занимаваме с тях, но когато Shimano влиза на нов пазар, подобна новина отеква навсякъде. А този пазар вече е много голям и повечето прогнози за него са все така оптимистични. Да не говорим, че макар и все още повече като прототипи, има и немалко проекти за електрически планински велосипеди, така че не може да гледаме съвсем отстрани на развитието на тези технологии.

Ще направи ли Shimano революция в света на електрическите велосипеди? Едва ли, но групата STEPS (Shimano Total Electric Power System) със сигурност е една важна стъпка в еволюцията на тези технологии. Японският производител залага на концепцията за асистирано педалиране, т.е. двигателят работи, когато колоездачът педалира - това бе основната тенденция и до този момент, а с включването на "играч" от този ранг кажи-речи можем да смятаме, че засега нещата са решени. Моторът на Shimano е един от най-леките на пазара, като в същото време никак не е маломощен, а батерията може да се интегрира или към долната тръба, или към багажник отзад. STEPS ще предлага три режима на работа - интензивен, нормален и екологичен, като при първия пробегът е до 80 км, а при най-икономичния може да достигне и 120 км (в идеални условия). Както е характерно и за други продукти на Shimano, компонентите се отличават с високо ниво на интеграция, включително и с главините с вътрешни скорости и електронно превключване Di2. Засега Shimano още не са разпространили детайлни снимки, но до 2014 г. има още време, така че скоро сигурно ще се появят.

За допълнителна информация на английски език можете да прочетете:

Прес-изявлението на Shimano

Статия в Bike Europe: http://www.bike-eu.com/Home/General/2013/11/Shimanos-E-Bike-System-Mid-Motor--E-Shifting-1408380W/

Статия в BikeRumor: http://www.bikerumor.com/2013/11/18/shimano-steps-into-electric-bikes-in-europe-only-for-now/


Add this to your website

Коментари

avatar moridinbg
0
 
 
Цената по начало се очаква да е супер висока, а с това Di2 направо не искам дори да си представям (:
avatar wawel
0
 
 
Жалко, много жалко.
Хора, имате си двигатели с вътрешно горене. Автомобила, работата, компа - всичко Ви учи на мързел и предаване.
СЕГА И ВЕЛОСИПЕДА ДА ПРАВИ СЪЩОТО ЛИ? Плащащ чанти с пари за МЪРЗЕЛ!!!!! НЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ И ВСЕКАКВИ ДРУГИ ВЕЛОСИПЕДИ, НА КОЕТО НЕ СЕ ПОТИШ и не си развиваш физиката. И Бог да ми направи такова вело - нема да го карам. Направо ше си земеме ауди 8-ма серия. По има смисъл да си фърлим парите там.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 22 Ноември 2013 07:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори