Начало Други Търговски съобщения Българско електрическо колело - Aктуално и Eвтино!
Българско електрическо колело - Aктуално и Eвтино!
Написано от Ивайло Нотев - Scoot.bg    Четвъртък, 12 Май 2011 22:55    Печат

Световната тенденция за развитие на електрическите коли роди идеята за еко придвижване и на 2 колела. Те ще се разпространят по-бързо от електромобилите и oт Scoot.bg казват, че 2011 година е определена за СТАРТ на електрическите велосипеди.

Приблизителната стойност на едно ЕКО колело е 990 лв., в сравнение с 60 000 лв. за една еко кола. Затова Scoot.bg се идентифицира с ЕКО велосипедите, които ще навлязат много по-бързо на българският пазар поради ниската си себестойност и изключително нисък разход от 20 стотинки за 100 км пробег.

Вариантите, в които се предлагат еко колелата, са с мотори с мощност 250w, 500w, 800w и 1000w, като за тези двигатели предлагаме и 2 варианта на батерии – ACID и LiPo4. Всичко това може да бъде събрано и тествано в специализираният ни сервиз, намиращ се на бул. "Черни Връх" 51А в София. Най-важното, което можете да получите за изграждането на вашия еко велосипед, е прецизна консултация с цел да изберете най подходящия продукт за вашите нужди.

Пробегът на еко велосипеда на Scoot.bg е около 40 км с едно зареждане, което може да извършите на всяко място, снабдено с електричество, предвид малкия обем и тегло на колелото.

От гледна точка необходимостта от инфраструктура смятаме, че електрическият велосипед е превозно средство, което може да се ползва ежедневно - всеки ден срещаме велосипеди и скутери, които преминават между автомобилите и се нареждат отпред на светофарите. С мотото "Пръв в Задръстванията" спокойно бих сравнил ЕКО велосипеда със скутер, но не и като месечни разходи.

Предвид продължаващите протести заради високите цени на горивата смятаме, че ЕКО велосипедът е изключително удобно превозно средство за всеки практичен и разумен човек.

Както и да го гледате - все си е готино. Българско (е, не с български части, но сглобено тук), екологично чисто, маневрено и, не на последно място, добро за физиката (стига да не се глезите с "електриката" постоянно).

http://scoot.bg/


Add this to your website

Коментари

avatar scoot77
0
 
 
Ако мога да отговоря на въпроси 0887582100 Ивайло Нотев :)
avatar wawel
+1
 
 
Класически пример, когато продукта не си отговаря на таргет групата. Електрическите велосипеди нямат никакво бъдеще. ама съвсем никакво. Първо - велосипедистите са много корава и дееспособна група. Да ги караш да НЕ въртят педали е все едно да ги свалиш от самите велосипеди. Развиват си енергията вътре в себе си чрез велото, а не обратното. Бабите в Германия, дето си правят кръгчета из Мюнхен са май единствената таргет група на електровелосипедите. Грешен продукт с грешна стратегия. Нито може да се продава на мотористи /мързеливи са и стават, но пък не вдига 200 км/ч./, нито на автомобилисти, щото тея са баш таргет групата за развитие на идеята, но пък не предлага удобства. Scoot, набутал си се с кинти, сега си бери плодовете от грешния маркетинг. Хората във форума ясно показаха, че ги дразниш, ти ми пускаш статия за потресаващата "новост". А тест драйв без акумулатор правиш ли? Да видят "клиентите" как се въртят 30 килограма капли, ако им се прекъсне жица или изтощи акумулатора на пътя.
avatar fori
0
 
 
Няма такова нещо! 30 кг. капли!!! Това па от де!? 30 кг е цялото колело със се акумолаторите. Карал съм вече няколко такива с различни двигатели. Специално тоя тип ебайк са перфектни и няма никаква разлика дали има двигател или не когато въртиш педалите. Разлика в усилието при въртене няма искам да кажа.Това от личен опит. Тъпнята е в друго. Акумолатотните батерии са разположени доста високо. Кофтито е че центъра на тежеста е много високо разположен.С ниска скорост между колите си е висш пилотаж. И трябва да имаш уменията на цирков артист по отношение на баланса. Не дай си боже ако одраскаш някой тузар каяк, ще те разглоби ако те барне. Аз докато се провирах между колите на едно кръстовище,едва не драснах един ,,Каен" с един безвратен батко в него. Ако акумолаторите са разположени по ниско,наистина ще е добро. Достатъчно е само контролера да е горе на рамката за да не се мокри и пр. Абе с две думи, ако излезя да се разтикам из парка и имам неблагоразумието да вкарам 2-е бири, вероятноста да се очеша в някой храсталак или да залепна за някоя кола е доста голяма. Пробвах да спра рязко няколко пъти със скорост 40 км/ч. Егати екстрийм ситуацията! Одиш си на шейна почти неуправляемо. Може се утепаш като куче. Иначе е павта и евтин транспорт, но трябва да се кара внимателно. Само си представям ако се рязна в някоя дупка с 40 км/ч примерно ! Нема да могат ме съберат после посмъртно. Иначе като цяло намирам идеята за добра,но недоразвита по ред причини. Мисля че освен че имат бъдеще тези колелета, даже вече доста хора се сдобиха с такива и като цяло са доволни.Щот ги използват най вече да отидат на работа.
avatar scoot77
0
 
 
24.2кг чиста маса
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 12 Май 2011 23:15 )
 

Партньори