Начало Галерия Видео БОЧ серии, епизод 1
БОЧ серии, епизод 1
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 27 Ноември 2018 20:46    Печат

Можем смело да провъзгласим врачанския МТБ отряд около Omsight (Вальо, ЕmZo и др.) за родоначалници на понятието „БОЧ“, което доби особено голяма гласност и масовост покрай Ендуро Гарванец 2018. Згориград обаче не е единственото място, над което има достойни за това определение пътеки. В цялото Искърско дефиле, а и на много други места се крият не по-малко предизвикателни терени, макар може би не със същата концентрация, както е във ВрачанскиО Балкан.


снимка: Димитър Щуров

В следващия видеоклип ще видите кадри от две пътеки над с. Гара Бов. Едната все още я няма описана в МТБ-БГ - тази пролет я ходих пеша и се зарекох, че ще се върна на нея с колелото, но героите от видеото ме изпревариха. Става дума за пътеката покрай Бовския водопад, която започва от с. Бов и слиза до Гара Бов. Рано или късно ще ѝ направя описание, както подобава.

Другата пътека е позната от години на любителите на трудни и технични терени - това е пътеката покрай водопада Скакля над Гара Бов и под с. Заселе. Можете да намерите описание на маршрута тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/1063-route073. За мен това е една от най-трудните и опасни пътеки, които съм карал - парапетите по нея не са случайни!

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 27 Ноември 2018 21:32 )
 

Партньори