Начало Галерия Видео Пътеките до Казбек
Пътеките до Казбек
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 19 Декември 2015 17:26    Печат

Цялата история на английски език можете да прочетете тук: features.bikemag.com/kazbegi/.

Какво се случва, когато четирима единомислещи приключенци се отправят към една от най-дивите планински вериги в света, носейки единствено бивачната си и колоездачна екипировка и храна за 10 дни?

Отговорът е: какво ли не им се случва? Ужасяващи гръмотевични бури. Пресичане на буйни планински потоци. Ледници и покрити със сняг високопланински проходи. Разбиващи спускания. Постоянни битки с гневни кучета. Напрегнати срещи с ревниво пазещи гранични патрули. И докосване до един изцяло различен (за хората от Западна Европа, САЩ и Канада) свят, който обаче, сами ще видите, доста прилича на нашенския. ;)

Всичко гореизброено е просто част от ежедневието на експедицията до Казбек, която четирима планински колоездачи (авторът на приключенски филми Джоуи Шуслер, редакторът от сп. Bike Брайс Миниг, фотографът Рос Межърс и планинският приключенец Сам Сюард) предприемат в Кавказ, на територията на Грузия, в средата на юни 2015 г.  Особено впечатляващ е фактът, че "квартетът" се придвижва без съпровождащ транспорт. Думите ми не са в състояние да опишат достатъчно добре тяхното приключение, затова прочетете цитираната в началото статия и гледайте великолепния филм:


Add this to your website

Коментари

avatar ptd
+1
 
 
Добро е!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 19 Декември 2015 19:22 )
 

Партньори