Начало Галерия Видео Видео: Перпендикулярна Вселена 5 - ден 1 и 2
Видео: Перпендикулярна Вселена 5 - ден 1 и 2
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 30 Юни 2011 09:55    Печат

Имам удоволствието да открия официално най-новата рубрика в MTB-BG с 4 видеоклипа от спускането по пътеките в първите два дни на Перпендикулярна вселена 5. За съжаление след това батериите на камерата свършиха и нямаше как да реализирам идеята за заснемане на всички спускания по време на петте дни в Източните Родопи.

Макар че на много от местата камерата не успява да улови наклона и трудността на терена, надявам се, че хората, които не са участвали в подобно мероприятие до момента, ще могат да добият поне малка представа за страхотните места, до които ни отвеждат "Крива спица". Уникални пътеки, повечето от които дори не са туристически, а обслужват най-вече нуждите и поминъка на местното население.

Предварително искам да се извиня, че монтажът на клиповете е на най-елементарно ниво - за пръв път се опитвам да сглобявам видеоматериали и със сигурност не разбирам нищичко от тази работа. Затова и не съм се опитвал да добавям музика, да я връзвам с кадрите и т.н., още повече, че не исках да нарушавам ничии авторски права. Надявам се обаче, че и в този натурален вид, с всички звуци, идващи от природата и колелото и дори с някои подвиквания от колоездача и "колегите" му, филмчетата ще ви харесат и дори ще ви приближат повече от реалната атмосфера на карането.

За да е по-удобно, разделих суровия материал на 4 части.

Ден 1, част 1 показва спускането от билото над гр. Ардино към с. Башево, като по пътя минахме през още 1-2 села. Редувахме пътеки, черни пътища и малко асфалт, който е изрязан.:

От с. Башево направихме малко отклонение към крепостта Кривус - можете да го видите тук: http://extube.org/watch_video.php?v=87H4SXW667RA

Вторият видеоклип от ден 1 показва същинското спускане от с. Башево към р. Арда. Две пътеки, която от коя по-хубави, като по първата имаше и доста "родопско равно", т.е. не беше съвсем спускане. ;)

Кадрите от ден 2 започват със спускане по билото от подножието на вр. Бездивен в посока яз. Кърджали. И тук спускането продължи общо към 2 часа, защото в неговите рамки трябваше да минем в подножието на още 2-3 върха. В кипа са заснети само участъците надолу:

Ден 2, част 2 започва от мястото, където пътеката окончателно тръгна надолу, за да ни отведе до брега на яз. Кърджали. Страхотно, дълго и на места доста технично спускане, а в края дори и панорамно:


Add this to your website

Коментари

avatar ride_the_mountain
0
 
 
Браво! Много красиви спускания и изобщо идеята за видеото е страхотна. Наистина може да се почуства тръпката и човек може да се пренесе в МТБ измерението!
avatar kalin zahariev
0
 
 
Мнооогооо добра идея за видео възможностите =]
avatar sensation_blue
0
 
 
Доколкото разбрах extube поради срив са затворили.. .а толкова исках да покажа онези клипчета от спусканията на едни хора - мисля че бяха няколко.. .дали има шанс да ги открия на друго място или да ги качите отново някъде?
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 30 Юни 2011 14:15 )
 

Партньори