Начало Събития Събития чужбина (архив) Red Bull Rampage 2008
Red Bull Rampage 2008
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 07 Октомври 2008 11:28    Печат

Приключи едно от най-лудите фрийрайд състезания през 2008г. Класиката Red Bull Rampage бе възродена, а участниците, рампите и триковете бяха по-ненормални от всякога. На моменти бе трудно за вярване какво виждаш и какво правят тези хора. Но в това и сами можете да се убедите - из интернет вече циркулират десетки видеоклипове и стотици снимки от тази зрелищна проява, демонстрираща нивото на днешните фрийрайдъри.

Докаго ги разглеждах, се чудех кое всъщност прави това състезание толкова различно? Участниците не са нови и непознати - те вече се изявиха по няколко пъти в различни slopestyle състезания през сезона, на моменти дори и с по-сложни трикове. Неповторимото в случая може би е естественият терен, върху който се развива действието - добавянето на изкуствени рампи и съоръжения не е променило много пустинния пейзаж на Юта,  прашен и каменист, и когато линията към 20-метровия скок над 10-метровата бездна започва със скален пад и убийствен наклон, това е нещо, което не може да се види във всяка друга проява...

Както и да е, да оставим размислите и страстите, породени от фото и видеоматериалите из мрежата, и да погледнем към резултатите: 

1. Brandon Semenuk - $10,000
2. Kurt Sorge - $3,500
3. Thomas Vanderham - $2,000
4. Mike Kinrade - $1,300
5. Cameron Zink - $700
6. Mike Hopkins - $500
7. Cedric Gracia - $400
8. Graham Agassiz - $400
9. Kyle Strait - $300
10. Darren Berrecloth - $300
11. Robbie Bourdon - $300
12. Paul Basagoitia - $300
13. Cam McCaul
14. Michal Marosi
15. Gee Atherton DNS (did not start)

Best Trick ($5,000, presented by the Utah Sports Commission):
Thomas Vanderham, no-hander over the 59-foot canyon gap.

http://www.redbullrampage.com/

Коментари във форума


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 19 Януари 2010 20:37 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори