Начало Събития Събития чужбина (архив) Nissan UCI Mountain Bike World Cup 2009: XC#2 в Офенбург, Германия
Nissan UCI Mountain Bike World Cup 2009: XC#2 в Офенбург, Германия
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 15 Май 2009 06:56    Печат

Месец май се очертава като най-натоварения откъм състезания у нас. Покрай това малко изостанах с отразяването на кръговете от СК, но ще се опитам да наваксам с три бързи репортажа. Първият, който четете в момента, е за втория кръг в дисциплината крос-кънтри, който се проведе на 25-26 април в Офенбург, Германия. Трасето бе с дължина 6 км, като жените трябваше да направят 6 обиколки, а мъжете 7. Край лентите се събраха около 20 000 души.

Първи по ред бе стартът на дамите, където в рамките на първата обиколка се оформи водеща група, включваща някои от най-силните състезателки, сред които и Маргарита Фулана (Испания, Massi). След това тя атакува и успя да набере преднина от около минута. Групата зад нея включваше Ирина Калентиева (Русия, Topeak Ergon), Лене Байберг (Норвегия, Specialized), Елизабет Осл (Австрия, Ghost) и др. Към тях се присъедини и китайката Ченгуан Рен, която успя да преодолее лошата си стартова позиция. Точно от нейна страна дойде атаката в петата обиколка и макар позицията на Фулана да изглеждаше непоклатима, до края на шестата обиколка Рен успя да я задмине, спечелвайки първи златен медал за сезона. Байберг остана трета, Калентиева четвърта, а Осл пета, което обаче й бе достатъчно, за да излезе начело във временното класиране. 

При мъжете на старта застанаха 220 души. Но първото място е само едно и бе спечелено убедително от Жулиен Абсалон (Франция, Orbea), който успя достатъчно рано да се откъсне от голямата водеща група (типично в негов стил), след което му оставаше само да поддържа и увеличава преднината си. Победата го изведе начело във временното класиране. С нея той подобри и два рекорда - за най-много спечелени кръгове в СК (това бе 18-ти за него, с един повече от легендата Томас Фришкнехт, който има 17 първи места) и за най-много победи в Офенбург (тази му бе трета поред). Зад него борбата течеше с пълна сила и драматични обрати като атаката на Кристоф Заузер, която го изведе на втора позиция, последвана от лошо падане, при което швейцайрецът счупи и двете си спирачки и бе принуден да се оттегли от надпреварата.В крайна смека подреждането е следното: 2-ро място за Волфрам Куршат (Германия, Topeak Ergon), 3-то за Жан-Кристоф Перо (Франция, Massi), 4-то - Бъри Стендър (ЮАР, Specialized) и 5-то - Ралф Наф (Швейцария, Multivan Merida).


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 18 Май 2009 06:59 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори