Начало Събития Събития чужбина (архив) Страхотен успех на децата от Champions Racing в iXS International Rookies Championships
Страхотен успех на децата от Champions Racing в iXS International Rookies Championships
Написано от Любомир Ботушаров, Миглена Илиева    Вторник, 12 Август 2014 14:49    Печат


През втория уикенд на август австрийският курорт Серфаус-Фис-Ладис стана арена за много интересно състезание - iXS International Rookies Championships. Редовните почитатели на спускането знаят за купата iXS, която като важност се нарежда непосредствено след Световната купа; знаят и за купата iXS, насочена към деца и подрастващи, и носеща имате iXS Rookies Downhill Cup. През 2014 г. обаче за пръв път освен нея се проведе (в един и същи уикенд) и споменатото състезание, което като същност се доближава до детско световно първенство (само че неофициално, доколкото в правилника на UCI няма толкова ниски възрастови категории).

И така, хубавата новина: в iXS International Rookies Championships Стефания Добрева се класира на трето място при момичета до 15 години, а брат ѝ Добри Добрев зае четвърта позиция в категорията момчета до 13 г.! Две други деца от отбора също се представиха добре, а най-важното е, че за всички тези млади състезатели подобно участие дава ценен опит и добра база за сравнение и подобряване на карането. За повече подробности ще цитираме направо информацията, която ни предостави Миглена Илиева от сливенския спортен клуб Champions Racing, в който се състезават тези млади надежди. Снимките също са предоставени от нея.


iXS International Rookies Championships

Това състезание само по себе си има статут на неофициално (поради възрастта на участниците) Световно първенство. Отборът ни участва с общо 5 състезатели, 4 от които деца. Огромната изненада е подиумът с третото място на Стефания Добрева U15female, както и четвъртото място на Добри Добрев U13 male (сред общо 20 участници). Освен Стефания и Добри, прекрасно класиране направиха и Румен Белезирев (12 място U15 male), както и Петър Апостолов в същата група. Страхотен дебют направи Добри Добрев в Европейската ранглиста за деца - 6 място в крайното класиране.


Двете състезания бяха включени в програмата на Kona MTB-Festival Serfaus-Fiss-Ladis - фестивал, в който взеха участие над 250 участника от 20 държави. Зверска конкуренция, утвърдени имена и фаворити за подиума, въпреки крехката възраст на състезателите. Част от фестивала беше и надпреварата Father+Son Challenge.Тук също постигнахме страхотен успех за Добри/баща/ и Добри/син/ Добреви. Двамата отново останаха на крачка от подиума - 4 място. Само ниската възраст на сина (12 г.) не достигна да се наредят сред победителите. На снимката долу ясно се вижда колко са големи другите участници в надпреварата.


Класиране iXS International Rookies Championships: http://www.ixsdownhillcup.com/media/2714.pdf

Класиране iXS Rookies Downhill Cup: http://www.ixsdownhillcup.com/media/2708.pdf

Репортажи от състезанията в Pinkbike:
http://www.pinkbike.com/news/ixs-international-rookies-championships-fantastic-premiere-for-new-race-format-2014.html
http://www.pinkbike.com/news/ixs-rookies-cup-and-oneal-slopestyle-at-the-kona-mtb-festival-serfaus-fiss-ladisrookies.html


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 12 Август 2014 15:56 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори