Начало Събития Събития чужбина (архив) Enduro World Series 2014 - трети кръг, Валоар, Франция
Enduro World Series 2014 - трети кръг, Валоар, Франция
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 01 Юли 2014 15:38    Печат


Победите в Enduro Series Valloire Driven by Urge Bike Products поставиха Моузли и Грейвс начело във временното класиране. Трите подиума за отбора на Trek му помогнаха да запази водещата си позиция при тимовете.

След 6 часа алпийска надпревара с епични спускания, които траеха до 18 минути, и с общо състезателно време над 1:20 часа, местата на подиума в третия кръг (21-22 юни) бяха разпределени между тримата призьори с "микроскопични" разлики във времената - тримата се вместиха в едва 4 секунди!


Доказателство за непредвидимостта на този кръг, в който общото спускане възлизаше на 12 000 м по вертикал (най-голямото кумулативно спускане в EWS до момента), бяха множеството спукани гуми и други повреди, които разбъркаха многократно класирането и объркаха плановете на много от ранните водачи и топ-състезатели в сериите. След всеки един етап първата десятка добиваше коренно различен вид.


Въпреки че не спечели нито един състезателен етап, постоянството в карането на австралиеца Джаред Грейвс (Yeti/Fox Shox) го постави на първо място, заобиколен от двама новобранци на подиума - французина Дамиен Отон (Devinci/Alltricks.com) и швейцареца Рене Вилдхабер (Trek Factory Racing Enduro), който е достатъчно популярен в ендуро средите, но досега класирането в челото му се изплъзваше. 


При жените британката Трейси Моузли (Trek Factory Racing) спечели всички етапи без един и завърши с минута и половина преднина пред Ан-Каролин Шасон (Ibis) и на две минути пред Анеке Беертен (Specialized Racing). Последната отпразнува първия си подиум в ендуро сериите, след като толкова пъти го бе доближавала, но без краен успех.


Enduro Series Valloire driven by Urge Bike Products беше десето, юбилейно издание на Valloire French Series Enduro и включваше каране от вида, който е най-емблематичен за дисциплината- И Моузли, и Грейвс заявиха, че това е било най-трудното състезание до момента. Австралиецът заяви пред Dirt TV още в първия ден “Това е истината. Сърцето ти бие с максимален пулс, ръцете ти са напомпани, краката ти горят и в това време прелиташ през каменни секции с 50 км/ч. Страхотно е!"

Провирането покрай снежни преспи, безкрайните технични пътеки и острите алпийски скали взеха своите жертви.Французинът Франсоа Бали-Метре (BMC Enduro Racing Team) започна силно, спечелвайки първия етап и удържайки класирането след втория, но технически повреди в следващите етапи го запратиха чак на 19 място. След сребърния медал в Шотландия, новозеландецът Джъстин Лиов се целеше в първото място и успя да спечели два етапа през първия ден, което изглеждаше обещаващо, но преднината му от 38 секунди бе изядена набързо при спукване на гума в петия етап. Въпреки това Лиов продължи устремено, спечелвайки и шестия етап, но това му стигна само за 11 място. Все пак той запази второто си място във временното класиране. Победителят в предишния кръг Нико Лау (Cube Action Team) също спука гума. В неделя той спечели 4 и 5 етапи, а в последния беше втори, но с това успя да влезе само в топ 20 и от водач във временното класиране изпадна чак на 5 място.

Репортаж от Dirt TV можете да гледате в сайта enduroworldseries.com.

Пълното класиране можете да видите тук: http://www.enduroworldseries.com/downloads/results/2014/France%20Valloire%20all.pdf

Ето и още снимки, предоставени от организаторите, с автор Matt Wragg:Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 01 Юли 2014 18:41 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори