Начало Събития Събития чужбина (архив) Enduro World Series - трети кръг в Двете Алпи, Франция
Enduro World Series - трети кръг в Двете Алпи, Франция
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Четвъртък, 11 Юли 2013 19:00    Печат

Джером Клементс и Трейси Моузли победиха в Cannondale Enduro Les 2 Alpes

След третия кръг от Enduro World Series, Клементс и Моузли поведоха във временното класиране.

След като спукана гума го лиши от подиума във Вал Д'Алос предишната седмица, фаворитът в Enduro World Series Джером Клементс (Cannondale Overmountain) спечели сериозна преднина от 25 секунди в ранните етапи на състезанието в Двете Алпи, което бе част и от европейското издание на фестивала Crankworx, и успя да запази това предимство, завършвайки на първо място. Това бе първа победа за него в сериите, но благодарение на предишните си резултати, с нея Клементс оглави и временното класиране.

Състезателите на Lapierre Никола Вуйо и Сам Бленкинсоп завършиха на второ и трето място. Надеждите на Фабиен Барел за подиум след победата му в първия кръг в Пунта Ала за пореден път бяха разбити от спукана гума.

В категорията на жените Tracy Moseley (TREK Factory Racing) продължи да доминира сериите, спечелвайки трета поредна победа, пред Сесил Раванел (GT Skoda) и Емелин Раго (Team Lapierre). 

Лори Вержие (Team Lapierre) доказа, че водачът при младежите Мартин Мейс (GT Factory Racing) може да бъде победен и използва своята 26-секундна преднина от първия специален етап, за да удържи първото място до края. И двамата младежи записаха времена, които бяха добри дори за групата на мъжете. Въпреки второто място в този кръг, Маес запази първото място във временното класиране.

Третият кръг се отличаваше и с най-стръмните и технични трасета до момента, с четири етапа, които бяха подпомогнати от седалков лифт, като всички бяха съсредточени в един ден.

"Не би могло да има три по-различни състезания от тези до момента", сподели водачката при жените Трейси Моузли. "Опитахме от всичко, а последното състезание бе особено тежко."

Официален видеоклип от Dirt TV ще намерите на адрес www.enduroworldseries.com/video .

Следващото състезание от Enduro World Series ще ни пренесе отвъд океана, в Уинтър Парк, Колорадо, в края на юли. Резултати и повече подробности можете да намерите в сайта www.enduroworldseries.com .


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 13 Април 2019 01:20 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори