Начало Събития Събития чужбина (архив) Уоутър Клепе в Andalucia Bike Race 2013 - етап 5
Уоутър Клепе в Andalucia Bike Race 2013 - етап 5
Написано от Уоутър Клепе    Петък, 15 Март 2013 17:44    Печат

75 км, 2850 м денивелация... но не съвсем.

Тази сутрин беше дъждовна и още по-студена от обичайното, температурата беше около 2 градуса над нулата. Решихме да се презастраховаме, взимайки допълнителни чорапи, ръкавици и елеци за каране, ей така, за всеки случай. По-добре да имаш прекалено много дрехи, отколкото да ти трябват, ама да нямаш, нали така? Намазахме се обилно със загряващ крем под ръкавите и крачолите и потеглихме към старта.

На около 200 м от там обаче получихме телефонно обаждане - етапът бил отменен... Защо? Твърде студено, твърде много сняг. Хм, на мен пък ми се струваше, че дъждът спира; в далечината дори се виждаше и синьо небе, но наистина - 25 минути по-късно етапът беше отменен официално. Мамка му, можеше да наваксаме още време днес, щяхме най-после да караме в идеални условия! Е, може би не баш идеални, но поне ни бяха познати, след като бяхме тренирали в снега и студа последните 2 месеца... Защо просто не отложиха старта? Да не би нарочно да не искаха да караме на сухо, дори слънчево време?! Не е нормално да нямаш план “Б” за такива условия... Липса на опит? Натиск от отборите на професионалните състезатели? (О, горките, да не вземат случайно да се простудят, ахъм...) Не знам, но според мен повечето състезатели, които бяха дошли от чужбина въобще не бяха щастливи...

В крайна сметка решихме да разгледаме гр. Хаен и се изкатерихме до замъка на високото, а по-късно повъртяхме около 25 км в района на хотела. Тъжен ден...


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 15 Март 2013 18:22 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори