Начало Събития Събития чужбина (архив) Уоутър Клепе в Andalucia Bike Race 2013 - етап 2
Уоутър Клепе в Andalucia Bike Race 2013 - етап 2
Написано от Уоутър Клепе    Понеделник, 11 Март 2013 11:13    Печат

Етап 2 - 70 км, 2000 м изкачване.

Както и вчера, този етап започна в центъра на Кордоба. Този път обаче не обикаляхме из града, а се изстреляхме право извън него. След бавния ни старт вчера с всички негативни последици от това, днес решихме да започнем по-бързо. Животът е много по-лесен в предните редици! ;)

30 минути по-късно Кен реши да намали темпото, за да е сигурен, че няма да си "изгори батериите". Но дори и бавното каране беше трудно, защото имахме 10 км технично изкачване през големи камъни. Трябваше да гледаме винаги за идеалната линия и да се изцедим, за да преодоляваме препятствията. Страхотно каране!

Така измина 1 час и Кен наистина намали. За мен беше трудно да го разбера и приема, но какво можех да направя? Опитах се да го мотивирам, но нищо не проработи... За щастие след 20 км предимно нагоре, дойде ред и на чудесно, дълго спускане. Този път карахме сякаш не на Витоша, а в Рила. Навсякъде имаше скали и стръмни участъци, красота! За един планински колоездач няма по-добра мотивация от добрите пътеки, така че Кен се посъвзе.

В средната част на маршрута разбрах, че "повредата е сериозна" и губим време бързо. Осъзнах, че единственият вариант е да бутам и да тегля отбора ни. Кен не беше  твърде горд и ме остави да му помагам, от което и аз се почувствах доста по-добре.

След това, за щастие, последните 10 км бяха идентични с вчерашните. ;) Този път знаех къде да очаквам големите камъни, познавах завоите, скоковете и затова успяхме да спечелим доста време. Обичам си байка! :)

Мисля, че завършихме около 45-то място (всъщност на 46-то, бел. ред.). Както и да е, след два дни, които възприех повече като тренировка, нямах търпение да дойде третият, а също и кафето ми в стария градски център. ;)

Ето и няколко снимки от втория ден, макар че нямаше как да направим такива по време на каране:

http://www.andaluciabikerace.com/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 12 Март 2013 18:57 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори