Начало Събития Събития чужбина (архив) Andalucia Bike Race 2013 - няколко световни шампиони ще участват в третото издание
Andalucia Bike Race 2013 - няколко световни шампиони ще участват в третото издание
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Вторник, 19 Февруари 2013 18:27    Печат

Както знаете, след броени дни започва многоетапния маратон Andalucia Bike Race 2013. Тази седмица Уоутър Клепе ще замине към Испания, за да кара в състезанието и като репортер на MTB-BG.com. Както написа самият той обаче, в Андалусия го очаква сериозна конкуренция на много високо ниво. Това се потвърждава и от последното прес-изявление на организаторите, което публикуваме тук.


Третото издание на Andalucía Bike Race, което ще се проведе в провинциите Кордоба и Хаен от 24 февруари до 1 март, ще започне съвсем скоро. Андалусия ще събере някои от най-добрите планински колоездачи в света.

Бившият световен шампион и сребърен медалист от Олимпийските игри в Атина, Хосе-Антонио Хермида e един от тях. След като спечели миналата година, той се завръща с цел да повтори постижението със същия партньор, холандеца Руди ван Хоутс.

Серджо Мантекон (шампион на Испания както в дисциплината ХСО, така и в ХСМ и европейски ХСО вицешампион през 2012 г. в Москва) и Карлос Колома (олимпиец от 2012 г.) се обединиха в отбор със същата цел.

Томас Личер и Ондрей Цинк, и двамата бивши ХСО световни шампиони, също ще са на старта в Андалусия, заедно с Албан Лаката (ХСМ световен шампион през 201о г.) и Роберт Менен, специалисти в състезанията за издръжливост. Германците Маркус Кайфман и Йохен Каас също заслужават внимание с няколко топ 10 постижения в международни състезания.

Що се отнася до дамската категория, Сали Бигъм от Великобритания, номер едно в ранглистата на UCI (ХСМ), ще повтори участието си редом с Милена Ландвинг с цел да извоюват трета поредна победа, което би било истински рекорд. Този път обаче те ще се изправят срещу най-силните съпернички до момента.

Такива са например испанките Ана Вилар и Нурия Пикас - първата е национален шампион в дисциплините ХСО и ХСМ, а втората е Ultratrail световен шампион. Дуото Хеле Бахман и Рике Корнвиг от Дания също е сред претендентите за победа, а друга испанска състезателка с опит в маратоните, Сандра Сантаниес, се записа в отбор с трикратния световен шампион Маргарита Фулана, което е достатъчен повод за всеки друг от женските тимове да "внимава в картинката"

В един от смесените отбори виждаме и името на Аника Лангвад, която е двукратен ХСМ световен шампион. При ветераните над 30 годишна възраст пък забелязваме едно много интересно за по-отдавнашните почитатели на спорта име - бившия европейски шампион по спускане и първият испанец, спечелил СК в тази дисциплина, Томас Мисер.

Общият брой на участниците е над 670 души, от 24 различни държави, включително далечни страни като Австралия, Нова Зеландия, Боливия и Пуерто Рико. Както обикновено, надяваме се Андалусия да ги посрещне с хубаво време, страхотни пътеки и отлична храна.

http://www.andaluciabikerace.com/


Add this to your website

Коментари

avatar edinmilion
0
 
 
Днес е първи етап, успех на Уоутър!
Споделете линкове към видео, за момента откривам онлине, само следене на резултатите, като Уоутър е 29 номер :)

http://cronochip.racetecresults.com/results.aspx?CId=131&RId=217
29 WOUTER CLEPPE Not started 00:00:00 Master 30 Masc Masculino RAM-BIKES/MTB-BG.COM
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 24 Февруари 2013 10:34 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори