Начало Събития Събития чужбина (архив) Andalucia Bike Race 2013 - маршрутът
Andalucia Bike Race 2013 - маршрутът
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Понеделник, 03 Декември 2012 17:41    Печат

Шест етапа истинско планинско колоездене!


Снимките са предоставени от организаторите.

400 километра и повече от 13 000 м денивелация при изкачване! При сходен терен и разстояния с предишните издания, маршрутът на Andalucia Bike Race 2013 добавя още 2000 м изкачване. Включването на Бедмар и Манча Реал като места за старт и финал, намаляването на етапите в Кордоба в полза на тези в Хаен и вмъкването на старт в дисциплината бягане по часовник като последен етап са основните новости в третото издание на това събитие.

Отделните маршрути, които са ключът към повишаването на интереса към състезанието, използват колкото се може повече пътеки и пресичат грандиозни места, което е една от най-силните страни на надпреварата.

Кордоба ще посрещне участниците и ще е домакин на два от етапите. Планината Сиера Морена е плетеница от забавни пътеки. В тези два дни трудността ще идва от нагънатия терен, с постоянни промени в ритъма и с доста технични отсечки. Освен това се очаква темпото тук да е високо, защото състезателите все още ще са свежи.

Третият етап отново ще е в провинция Кордоба, но ще се премести към друг град - Приего де Кордоба. Планината Субетика ще е първа среща с високите планини, с по-дълги изкачвания. Веднага след този етап цялото събитие ще се пренесе в Хаен, където ще са останалите дни от надпреварата.

Първият ден в Хаен (четвърти етап) ще бъде между Бедмар и Манча Реал, пресичайки планината Магина. Тук вероятно ще почне да се забелязва умора сред частниците, които ще се изправят пред дълъг ден с доста изкачване - особености, които се отнасят и за следващия ден.

Петият етап, който започва и приключва в самия гр. Хаен, ще бъде определящ за класирането. Без да се отдалечават твърде много от града, състезателите ще се срещнат с някои доста предизвикателни отсечки. Хаен, който е разположен по-високо от Кордоба, е заобиколен от големи планини и обикновено е с по-ниски температури, особено по високите върхове.

Последният етап ще представлява състезание по time trial (дисциплина, известна като бягане по часовник в шосейното колоездене, която има и планински вариант). Това обещава да се превърне в ефектен завършек на съревнованието. Колоездачите ще стартират в обратен ред на класирането си, така че се очаква много от тях да се струпат заедно около финала. Този завършващ етап - кратък, интензивен и с много пътеки - ще остави всички участници колкото изтощени, толкова и доволни.

Ето и основните данни за отделните етапи:

Етап 1 | 67 км | 1640 м (изкачване)

Кордоба - Кордоба

-------------

Етап 2 | 72 км | 1980 м

Кордоба - Кордоба

-------------

Етап 3 | 66 км | 2050 м

Приего де Кордоба - Приего де Кордоба

-------------

Етап 4 | 74 км | 3340 м

Бедмар - Манча Реал

-------------

Етап 5 | 76 км | 2900 м

Хаен - Хаен

-------------

Етап 6 | 45 км | 1540 м

Хаен - Хаен

Бягане по часовник (Time Trial)

Профили на маршрутите можете да видите в официалния сайт на състезанието: www.andaluciabikerace.com


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 04 Декември 2012 12:31 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори