Начало Събития Събития България (архив) Резултати от състезанието по ХС във В.Търново
Резултати от състезанието по ХС във В.Търново
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 18 Юни 2003 07:25    Печат
Както съобщихме, на 15 юни, 2003г. във В.Търново за трета година се проведе надпревара по крос-кънтри. Основни спонсори на проявата бяха фирма "Веломания" - гр. София и магазинът за велосипеди "Горгона" от В.Търново, като втората фирма беше и главен организатор на проявата. За съжаление нямах възможност да "хвръкна" от София до В.Търново, особено по време на изпити, така че не очаквайте подробен репортаж. Но, благодарение на организаторите, все пак разполагаме с резултатите от състезанието, както и с няколко снимки.
И така, на 15 юни времето беше топло, даже горещо, достигайки температура от около 30 градуса. На старта застанаха общо 31 състезатели, за да премерят сили в трите възрастови групи. Дойдоха участници от Варна, Шумен, Пловдив, Габрово, София, Стара Загора, Казанлък, Русе, Елена и Велико Търново.

Трасето включваше пътеки и алеи на хълма "Света гора", в близост до студентския град в Търново. Първо всички участници направиха опознавателна обиколка, след което започнаха и същинските стартове.

Първите, които премериха сили, бяха мъжете. Те направиха пет обиколки, плюс една малка за разкъсване на групата, с обща дължина 17 800 м. Класирането при тях е:

1. Даниел Пенчев - Габрово, с време 1ч.20м.30сек.
2. Жеко Стойчев - Казанлък, с време 1ч.21м.20сек.
3. Григор Христов - Габрово, с време 1ч.21м.30сек.
4. Николай Костадинов - Ст.Загора
5. Даниел Петков - В.Търново
6. Анатоли Георгиев - София.

След тях 3 обиколки плюс разкъсваща (общо 10 800м.) направиха юношите старша възраст. Призовите места бяха заети от:

1. Кристиан Йотов - Габрово, с време 29м.25сек.
2. Борислав Труфев - Шумен, с време 30м.15сек.
3. Александър Петков - Русе, с време 35м10сек.

Последната надпревара беше между юноши младша възраст. Те изминаха по две обиколки плюс разкъсваща - общо 7600м., и се подредиха в следния ред:

1. Пламен Стефанов - В.Търново, с време 20м35сек.
2. Кристиян Зарчев - Казанлък, с време 21м.50сек.
3. Йордан Добрев - Елена, с време 22м.45сек.

За радост на участници, публика и организатори състезанието премина без сериозни падания или контузии.

Остава да видите и снимките:

Старт мъже

Награждаване на мъжете

Награждаване на юноши старша възраст
 
 
 
 


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 16 Декември 2009 11:27 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори