Начало Събития Събития България (архив) 24-часов маратон 2009 - 12-13 септември, с. Марково
24-часов маратон 2009 - 12-13 септември, с. Марково
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 24 Август 2009 09:48    Печат

Записването за третото издание на едно от най-интересните и може би най-тежко състезание в България започна. Срокът е до 6 септември 2009 г., а местата са ограничени, така че ако желаете да се включите като участници, побързайте. Ако ли не, заповядайте да погледате как другите се справят с изпитанието, организирано от велоклуб "Крива спица" - денем и нощем!

 

Мястото е същото като през 2008 г. - с. Марково край Пловдив, над което ще бъде маркирано трасе с дължина 9,4 км и денивелация (при изкачване) около 350 м. Маршрутът като цяло ще е сходен с миналогодишния, дори можете да сравните профилите и данните на специалната страница в сайта на състезанието.

Няма особен смисъл да преразказвам регламента на състезанието, при положение, че организаторите са се постарали да напишат ясно всички правила и да подготвят отличен сайт за мероприятието си. Оттам ще научите какви са изискванията, програмата, таксите за участие, сроковете за записване и т.н. Затова директно ви насочвам към него:

http://24.kriva.org/

Регламентът се намира тук: http://24.kriva.org/images/Reglament_24hMTB09.pdf

Ще наблегна само на най-голямата новост през 2009 г. - добавянето на възможност за участие на отбори на щафетен принцип. Те могат да се състоят от 2 до 4 души, като във всеки един момент по трасето може да има само един член на отбора. Решението как да си разпределят карането остава работа на съотборниците.

Така формите за участие стават три:
- индивидуално - един участник, над 18 г., сам решава кога и колко да кара по трасето;
- соло отбори - двама състезатели, единият над 18 г., другият над 14 г., през цялото време трябва да карат заедно (на не повече от минута разстояние), сами решават кога и колко да карат по трасето;
- щафети - отбори от 2 до 4 души, над 18 г., по трасето може да има само един член на отбора, сами решават кой съотборник кога и колко да кара.

Тази допълнителна форма на участие дава възможност да се включат и хора, които не биха се престрашили да го направят индивидуално или отборно (соло), което със сигурност ще допринесе за още по-голямо оживление в старт-финалната зона и още повече интересни моменти там и по трасето.

Генерален спонсор на състезанието е "Макском" ЕООД - производител на велосипедите Sprint. 

Още веднъж ви напомням да прочетете внимателно регламента и сайта като цяло.А за по-любопитните предлагам и връзки към статиите за предишните две издания на проявата, които все още се намират в стария сайт:
Първи вести от първото 24-часово МТБ състезание в България
24 часа в Пловдив
Още 24 часа в Пловдив
24 часа край Пловдив

Състезанието започва на 12 септември в 13:00 ч. Кой ли ще направи най-много обиколки тази година? 


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 25 Август 2009 20:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори