Начало Събития Събития България (архив) Рила-Родопи се отлага - на негово място идва купа "Велинград"
Рила-Родопи се отлага - на негово място идва купа "Велинград"
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 10 Юни 2009 17:50    Печат

За голямо съжаление първото издание на състезанието Рила-Родопи бе отложено за неопределено време. Причините са многобройни - липса на достатъчно участници, изникнаха какви ли не пречки, които наложиха множество промени и в един момент стана почти невъзможно да се запази каквото и да е от първоначалния замисъл. Явно моментът за подобна проява в България все още не е настъпил, но екипът на Байкария не смята да се отказва напълно от своите планове и ще работи за осъществяването на такова състезание, рано или късно. И за да не бъде новината само лоша, сдружение "Байкария" реши да организира заместващи прояви около Велинград и Смолян.

Първа по ред ще е Купа "Велинград" - на 11-12 юли 2009 г. Програмата за 11 юли включва пристигане и настаняване на участниците, техническа конференция (вечерта) и възможност за свободно каране през деня.

На 12 юли ще бъде даден стартът на самото състезание по маршрут Велинград - връх Острец - Света Петка - хижа "Кладова" - Велинград с дължина 41 км и денивелация 2300 м. Както виждате, карането няма да е леко, но все пак би трябвало да е по силите на доста широк кръг от хора. 

Подробности за състезанието можете да научавате от сайта на Байкария, както и от тази тема във Форума.

За по-нататък е предвидена проява в подобен формат и около Смолян, предварителните дати са 5-6 септември, но когато станат известни повече подробности, ще ви ги съобщим. 

 


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 10 Юни 2009 18:24 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори