Начало Събития Събития България (архив) Изкачване на Витоша на 11 октомври 2014 г.
Изкачване на Витоша на 11 октомври 2014 г.
Написано от Организаторите    Понеделник, 06 Октомври 2014 21:00    Печат

Седмица след велорали "Черни връх", DRAG организират още едно състезание на Витоша. Този път то е само по изкачване и само по асфалт, т.е. насочено е основно към шосейните колоездачи, но доколкото са добре дошли и хора с планински велосипеди, които искат само да се раздвижат или да проверят възможностите си нагоре, публикуваме в следващите редове подробностите от организаторите:


На 11.10.2014 г. ще се проведе първото издание на състезанието по шосейно колоездене “ИЗКАЧВАНЕ НА ВИТОШA”, организирано от спортен клуб DRAG.

Форматът на състезанието предвижда изцяло изкачване на обособения маршрут, коeто започва от резиденция Бояна и финишира пред х. Звездица. Разстоянието на състезателното трасе е 22 км, а общата денивилация е 1200 м.

Състезанието има за цел да съдейства за популяризиране на активните спортни занимания по шосейно колоездене и мотивиране на все по-широк кръг от хора във всички възрасти да участват в тях. Надпреварата е предвидена както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които са готови да приемат предизвикателството да докажат на себе си, че могат да изкачат Витоша с колело. Допускат се състезатели и с планинско колело.

Наградният фонд е в размер на 2500 лв. и включва ваучери за верига магазини DragZone и колоездачно облекло Doltcini.

Програма на състезанието:

10:00 – Сборен пункт -  пред Резиденция Бояна от страната на Околовръстен път

11:00 – Официален Старт от резиденция Бояна – 649 м н.в.

Колоната ще премине по ул. „Даскал Стоян Попандрееев”, ул. „Иваница Данчев”, ул. „Беловодски път”.

Финал - х.Звездица - 1850 м н.в.

Денивелация – 1200 м

Награждаване – х.Звездица .

Награждаването се извършва до 30 минути след финала на призьорите в отделните категории.

Разстояние на състезателното трасе: 22 км.

Страница на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/553574698076808/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 06 Октомври 2014 21:35 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори